You, the petitioner
Verbod op bladblazers groot

Verbied de bladblazer

139 signatures

Bladblazers op benzine zijn schadelijk voor mens en milieu. Ze zorgen voor geluidsoverlast en luchtverontreiniging en kunnen het gehoor beschadigen. Teken voor stilte en schone lucht!

Petition

We

Inwoners van Nederland met respect voor mens, dier en milieu.

 

observe

  • Dat het geluid van bladblazers met tweetaktmotor voor veel geluidsoverlast zorgt en tot gehoorschade kan leiden. Deze bladblazers produceren een geluid van 75 tot 120 db. De drempel van gehoorschade ligt op 80 db.

  • Dat bladblazers voor sterke luchtverontreiniging zorgen. Een bladblazer is vervuilender dan een grote auto. Hiermee dragen bladblazers op benzine bij aan het stikstofgehalte in de lucht.

  • Dat bladblazers insecten en andere dieren die leven onder de gevallen herfstbladeren doden. Ze jagen vogels weg. Hierdoor maken bladblazers een cruciaal deel van het ecosysteem stuk en ontwrichten ze de werking van de natuur.

 

and request

  • Een algeheel verbod op bladblazers met tweetaktmotor in te stellen voor gemeenten en particulieren.

  • Alle bladblazers met tweetaktmotoren te vervangen door elektrische bladblazers. Wij verlangen naar relatieve stilte en schone lucht.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-03-18 
Lead petitioner:
Diederik Mallien 
Website:

History

Signatures