U, de petitionaris
Illustratiejpg

Verbeter wetgeving aanpak seksuele intimidatie: ratificeer ILO Verdrag (C190)

2.391 ondertekeningen

In de uitzending van BOOS maar ook daarna getuigden veel vrouwen van seksueel grensoverschrijdend gedrag op het werk. Seksuele intimidatie tast de gezondheid en de waardigheid van vrouwen aan en belemmert hen in de toegang tot en participatie op de arbeidsmarkt. Tijd voor verandering!

Petitie

Wij

Vrouwenorganisaties, vakbond, bedrijven, juristen, organisatiedeskundigen en vele anderen

 

constateren

  • dat de wetgeving tekort schiet om seksuele intimidatie op het werk te kunnen melden zonder angst voor nadelige gevolgen. Er is geen verplichting om onafhankelijke en deskundige vertrouwenspersonen en klachtenprocedures te hebben.

  • dat de verplichting om risico‚Äôs op seksuele intimidatie aan te pakken onvoldoende wordt nagekomen. Preventief beleid ontbreekt bij het grootste deel van de arbeidsorganisaties. De handhaving schiet tekort.

 

en verzoeken

De regering de leemten in de wet op te vullen door ratificering van het Verdrag van de International Labour Organization (ILO) tegen geweld en (seksuele) intimidatie op het werk (C190) door:

  • te zorgen voor wettelijke kaders voor een onafhankelijke en deskundige behandeling van klachten over seksuele intimidatie.
  • te zorgen voor capaciteit bij de Arbeidsinspectie om naleving van de verplichtingen voor een preventief beleid te vergroten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
27-04-2022 
Petitionaris:
Alie Kuiper en Mirjam Decoz 

Geschiedenis

Ondertekeningen