U, de petitionaris
77aacb05 caf5 4e5e 8100 378618de5837

Verbeter de seksuele voorlichting op school over toestemming, sexting en plezier

Ik vind dat er weinig wordt gepraat over wat seks eigenlijk is. Op school wordt er verteld wat er in je lichaam gebeurt en hoe alles in elkaar zit en hoe het werkt maar ze praten niet over toestemming, sexting en plezier. In porno zie je hoe het zo gezegd hoort maar dat klopt helemaal niet want daar is het geacteerd en is het vooral plezier voor de man. Terwijl vrouwen ook plezier horen te hebben. Over sexting: kinderen vinden het grappig als ze een naaktfoto krijgen en dan gaan ze het doorsturen. Maar ze weten niet hoeveel impact dat heeft op iemand zijn dagelijkse leven. En over toestemming: je moet altijd toestemming krijgen als je met iemand intiem wil zijn. Heeft ze een week geleden ja gezegd en ze wil nu niks doen dat is het een nee. Zegt ze ja maar is ze onder invloed van drugs of alcohol doe het dan niet want ze kan niet duidelijk aangeven wat ze echt wil. Slaapt ze, dan heb je geen toestemming. Ook al is het je partner. Ik vind dat hier op scholen beter over verteld moet worden want het is een soort taboe en daardoor gaat het mis en raakt deze maatschappij en alle tieners een beetje verpest. Ik hoop dat jullie dit begrijpen en mijn petitie ondertekenen.

Het is iets zo belangerijks alleen wordt er niet zoveel aangedaan. En ik wil er graag verandering in maken maar daar heb ik wel hulp voor nodig. Dus ik hoop dat jullie dit begrijpen en mijn petitie zouden willen ondertekenen. Alvast bedankt!

Petitie

Wij

ouders, leerlingen en andere medestanders

 

constateren

  • dat veel jongeren niet begrijpen wat de impact van sexting is en wat toestemming en plezier bij sex inhoudt; ze denken dat het gewoon seks, even in bed liggen en klaar in plaats van iets speciaals

  • dat veel jongeren (waaronder veel meiden) zeggen dat ze verkracht of aangerand zijn

  • dat jongeren seks zeggen te willen terwijl ze dronken zijn

  • dat foto’s zijn gelekt waardoor een bepaald beeld wordt bedacht van iemand

  • dat een jongere 9x nee zei maar bij de 10x toch maar ja zei; dat is geen toestemming dat is iemand over zijn grens laten gaan.

  • dat beter les erover jongeren gaat helpen, waarbij ze erover gaan praten, naar elkaars mening luisteren en er dan over discussiëren.

 

en verzoeken

betere sexuele voorlichting hierover in de biologielessen desnoods een maand les erover.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
14-02-2023 
Petitionaris:
Anasuya de Horde 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ondertekenen

Ik wil graag zoveel mogelijk handtekeningen!!.

15-11-2022