U, de petitionaris

Verbeter de positie van alleenstaanden

700 ondertekeningen

Singles zijn op veel fronten slechter af, zoals woonomstandigheden, belastingheffingen en kortingen. Het zijn niet alleen mensen die er alleen voor staan omdat zij bewust kozen voor een solobestaan of de liefde van hun leven niet vonden. Door scheiding of dood kan iedereen alleenstaand worden.

Petitie

Wij

Mensen die alleenstaand/alleenwonend zijn én mensen en organisaties die met hen solidair zijn

 

constateren

dat alleenstaanden:

  • het steeds moeilijker krijgen op de de woningmarkt
  • vrijwel 9x zoveel inkomstenbelasting betalen als tweeverdieners met kinderen
  • binnen diverse gemeentes met een afvalstoffenheffing per huishouden onevenredig veel betalen
  • geen gebruik kunnen maken van allerlei groepskortingen
  • van alle leeftijden een grotere kans op een lagere kwaliteit van leven hebben dan mensen die samenwonen met een partner

 

en verzoeken

de positie van alleenstaanden te verbeteren door:

  • hen evenals starters een voordeel te geven bij de koop van een huis
  • hen een gelijkwaardige prioriteit te geven bij de huur van een sociale huurwoning als statushouders en psychiatrische patiënten
  • hen in geval van sociale huur in aanmerking te laten komen voor een 3-kamerwoning
  • de belastingdruk voor hen te verlagen
  • de onevenredigheid op te heffen in allerlei heffingen en kortingen.

Het antwoord

Petitie ingetrokken

Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor het ondertekenen van deze petitie. Omdat Marjon Moed enkele dagen nadat ik deze petitie on line had gezet een soortgelijke petitie startte, zocht ik contact met haar omdat alleen wel oké is, maar je samen sterk staat. Het idee was de petities gezamenlijk aan te bieden aan de Tweede Kamer. Als BN'er wist Marjon in het voorjaar 2021 enorm veel aandacht voor de positie van alleenstaanden te genereren, met als gevolg dat de door haar gestarte petitie een enorm succes werd. Die petitie loopt nog altijd. Iedereen die de door mij gestarte petitie heeft ondertekend maar niet die van haar, raad ik aan dat alsnog te doen. Het is mij onbekend of zij nog overgaat tot het aanbieden ervan.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
25-06-2021 
Status:
Ingetrokken 
Organisatie:
Hart voor Alleenstaanden  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie ingetrokken

Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor het ondertekenen van deze petitie. Omdat Marjon Moed enkele dagen nadat ik deze petitie on line had gezet een soortgelijke petitie startte, zocht ik contact met haar omdat alleen wel oké is, maar je samen sterk staat.

+Lees meer...

Het idee was de petities gezamenlijk aan te bieden aan de Tweede Kamer. Als BN'er wist Marjon in het voorjaar 2021 enorm veel aandacht voor de positie van alleenstaanden te genereren, met als gevolg dat de door haar gestarte petitie een enorm succes werd. Die petitie loopt nog altijd. Iedereen die de door mij gestarte petitie heeft ondertekend maar niet die van haar, raad ik aan dat alsnog te doen. Het is mij onbekend of zij nog overgaat tot het aanbieden ervan

27-09-2022

Alleen is oké, samen sta je in dezen sterk

Enkele dagen nadat ik met deze petitie on line heb gezet ging er een soortgelijk initiatief van start, van Marjon Moed. Ik heb contact met haar gezocht en de bedoeling is dat deze petitie samen met de door haar begonnen petitie (Alleen is oké) wordt aangeboden.

+Lees meer...

Alleen is oké , samen sta je in dezen sterk. Anders gezegd: er kunnen alleen wegen ontstaan als meerderen dezelfde kant op lopen.

12-06-2021