You, the petitioner

Veiligheid snelladen elektrische auto's

19 signatures

Nieuwe technieken vragen om nieuwe regelgeving. Zo ook voor het snelladen van elektrische auto's. Dit is nodig om het op veilige afstand van huizen te houden. Want niemand wil de gevolgen van brand of explosie, maar ook magnetische straling in zijn woonomgeving. Lees verder en teken de petitie

Petition

We

Ondertekenaars zijn burgers die opkomen voor een veilige leefomgeving

 

establish that:

Gemeente Almere wil een snellaadstation plaatsen op 10 m. van woonhuizen en 5 m. van kinderdagverblijf en ziet daar geen risico in. Zo zou er geen kans op explosies of brand zijn omdat er geen brandstof aanwezig is. Maar ook een accu kan wel degelijk ontploffen en bij snelladen ontwikkelt zich meer warmte dan bij gewoon laden. Er is dus kans op brand, waarbij het giftige gas fluorwaterstof vrijkomt. Hoogste tijd voor duidelijke regelgeving dus.

 

and request

Wij eisen in eerste instantie dat het huidige plan voor een snellaadstation in Muziekwijk wordt verplaatst naar een locatie met meer afstand tot huizen en voorts dat de (decentrale) overheid komt met regelgeving voor het snelladen van auto's waarin afstanden en limieten gesteld worden tot woonomgevingen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2019-08-11 
Lead petitioner:
Arianne Groen 
Website:

History

Signatures