U, de petitionaris

Veiligheid snelladen elektrische auto's

19 ondertekeningen

Nieuwe technieken vragen om nieuwe regelgeving. Zo ook voor het snelladen van elektrische auto's. Dit is nodig om het op veilige afstand van huizen te houden. Want niemand wil de gevolgen van brand of explosie, maar ook magnetische straling in zijn woonomgeving. Lees verder en teken de petitie

Petitie

Wij

Ondertekenaars zijn burgers die opkomen voor een veilige leefomgeving

 

constateren dat:

Gemeente Almere wil een snellaadstation plaatsen op 10 m. van woonhuizen en 5 m. van kinderdagverblijf en ziet daar geen risico in. Zo zou er geen kans op explosies of brand zijn omdat er geen brandstof aanwezig is. Maar ook een accu kan wel degelijk ontploffen en bij snelladen ontwikkelt zich meer warmte dan bij gewoon laden. Er is dus kans op brand, waarbij het giftige gas fluorwaterstof vrijkomt. Hoogste tijd voor duidelijke regelgeving dus.

 

en verzoeken

Wij eisen in eerste instantie dat het huidige plan voor een snellaadstation in Muziekwijk wordt verplaatst naar een locatie met meer afstand tot huizen en voorts dat de (decentrale) overheid komt met regelgeving voor het snelladen van auto's waarin afstanden en limieten gesteld worden tot woonomgevingen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
11.08.2019 
Petitionaris:
Arianne Groen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen