U, de petitionaris
Stadskaart gemeente utrecht   powered by max.nl   2019 01 20 01.11.25

Veiligere oversteek Heldammersingel in De Meern

374 ondertekeningen

De oversteek op de Heldammersingel van en naar het winkelcentrum de Veldhof in De Meern is veel te gevaarlijk voor de voetgangers die er gebruik van moeten maken. De fysieke inrichting moet anders om nog meer ongelukken te voorkomen. Voetgangers moeten nu vaak weg springen om het vege lijf te redden!

Petitie

Wij

de inwoners, de ondernemers, de ouderen, de kwestbare personen en de kinderen van de wijk Veldhuizen

 

constateren

Dat er met zeer grote regelmaat niet gestopt wordt voor voetgangers die willen oversteken bij het zebrapad op deze oversteek. Automobilisten passen hun snelheid niet aan, mede doordat de drempel hier ook niet toe dwingt. Op donkere momenten e/o slecht weer wordt dit extra versterkt door slechte verlichting. De oversteek wordt veel gebruikt door het bezoekers aan: het winkelcentrum, huisartsen, apotheek, bushaltes en scholen.

 

en verzoeken

Een fysieke aanpassing aan de oversteek die automobilisten dwingt om hun snelheid in sterke mate aan te passen. Complementair een betere verlichting die de automobilist beter de voetgangers laat zien, de huidige verlichting is te flauw. Verplaatsing van straatmeubilair om het zicht voor de automobilist nog meer te verbeteren.
Periodieke controles/boetes door politie t.b.v. bewustwording bij automobilisten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
14-03-2019 
Petitionaris:
Jeroen Broekhuis 
Organisatie:
met steun van >50 ondertekenaars op Nextdoor 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

14 maart overhandiging Petitie aan Burgemeester en Gemeenteraad Utrecht!

Op donderdag 14 maart om 13:45 mag ik de petitie aanbieden aan de Burgemeester van Utrecht voorafgaand aan de gemeenteraad. Hoewel de tijd lastig is voor velen van ons hoop ik dat er toch enkele personen met mij mee willen gaan om de petitie extra kracht bij te zetten.

+Lees meer...

De locatie is de Varrolaan 100 in Utrecht (Rijnsweerd), te bereiken met lijn 28 richting de Uithof (uitstappen op halte Rijnsweerd Noord).

05-03-2019

Petitie wordt bijna aangeboden!

De respons op de petitie is boven verwachting geweest en daarom dus heel veel dank aan iedereen die de moeite heeft genomen om de petitie te ondertekenen.

Het is nu tijd om de volgende stap te zetten. De petitie zal daarom 24 februari sluiten en daarna aangeboden worden aan de gemeente Utrecht.

+Lees meer...

Om de petitie kracht bij te zetten is het heel belangrijk om de petitie fysiek te overhandigen en eventueel toe te lichten aan de gemeenteraad. Dus dit zal ik dan ook gaan doen. Mocht je mee willen dan hoor ik dat graag, hoe meer er mee gaan hoe meer kans er is op een goed resultaat.

Exacte datum en tijd is nog niet bekend maar meestal op een doordeweekse avond rond 19:00 / 19:30 heb ik begrepen.

Nogmaals dank voor alle steun! Jeroen Broekhuis (petitionaris)

21-02-2019

Poster om op te hangen

Iedereen tot zover bedankt voor het tekenen van de petitie. We zitten nu bijna op de 100 stemmen! Super resultaat, maar er kan nog meer bij toch? Daarom hier een link naar de poster om achter je raam te hangen.

+Lees meer...

Print hem uit en hang hem op om nog meer buurtbewoners te bereiken.

Bedankt en op naar de 150 stemmen!

klik hier voor de poster en print hem uit

25-01-2019