U, de petitionaris
Dyn002 original 317 448 gif 47901 133a415af62c483ae5116781f0a1a2d1.2

Veilige Schoolomgeving in Charlois

15 ondertekeningen

Veel scholen in Charlois liggen in drukke verkeersgebieden waar ook nog eens regelmatig veel te hard wordt gereden.

De ondertekenaars van deze petitie roepen het gemeentebestuur van Rotterdam op, meer aandacht te hebben voor een veilige schoolomgeving.

Petitie

Wij

Ouders van schoolgaande kinderen, leerkrachten, leerlingen en overige bewoners van Charlois

 

constateren

Dat veel scholen in Charlois in drukke verkeersgebieden liggen, waar ook nog eens regelmatig veel te hard wordt gereden. Dat er zich regelmatig onveilige situaties voordoen.

 

en verzoeken

Het gemeentebestuur van Rotterdam, om meer aandacht te hebben voor een veilige schoolomgeving, en maatregelen te nemen om dit ook daadwerkelijk te realiseren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Rotterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
04-06-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rick Timmer 
Organisatie:
BOCL 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieden petitie

Inmiddels zijn er ook ruim 500 handtekeningen op pier opgehaald door 2 basischolen. Deze zullen tijden de verkeersactiedag op 4 juni worden aangeboden aan wethouder Eerdmans en wethouder Langeberg in ontvangst worden genomen.

+Lees meer...

Lees alles over de verkeersactidag via de link

Verkeersactiedag
19-04-2015

Voor een veilige schoolomgeving in Charlois

Voor een Veilige Schoolomgeving in Charlois ROTTERDAM - De verkeersveiligheid rondom scholen in Charlois kan en moet beter. Veel scholen in Charlois liggen in drukke verkeersgebieden waar door automobilisten ook nog eens regelmatig veel te hard wordt gereden. Daarom zijn een aantal bewoners uit Charlois maandag 22 september een online petitie gestart, waarmee zij de Gemeente Rotterdam oproepen meer oog te hebben voor verkeersveiligheid rondom scholen.

+Lees meer...

Ook zouden zij graag zien dat er rondom alle scholen in Rotterdam een veilige schoolzone wordt gecreëerd. “In januari van dit jaar kondigde de Gemeente Rotterdam nog met veel tamtam aan verkeershufters harder aan te zullen gaan pakken, maar wij als bewoners merken daar nog maar vrij weinig van” aldus voorzitter Rick Timmer van de bewonersorganisatie BOCL.De BOCL organiseerde de afgelopen 2 jaar diverse verkeersacties in Pendrecht. Daarbij werden automobilisten die te hard reden in 30 Km gebieden op een ludieke wijze aangesproken op hun rijgedrag. Vooral rond scholen kan dit gevaarlijk situaties opleveren. Ook hielden zij op eigen initiatief snelheidsmetingen in 30 Km zones, waarbij de hoogst gemeten snelheid 150 Km/uur bedroeg. "De politie moet gewoon meer controleren en handhaven" zegt verkeersouder Christina van OBS Over de Slinge. “Ook de gemeente Rotterdam heeft hierin als wegbeheerder haar verantwoordelijke taak. De gemeente zou b.v. de 30 Km wegen anders moeten inrichten zodat hoge snelheden niet meer gehaald kunnen worden,” aldus de heer Timmer. De komende tijd willen de bewoners alle scholen in Charlois afgaan, om ouders van leerlingen, leerkrachten, en leerlingen te vragen de papieren petitie te ondertekenen. Bewoners uit Charlois die de online petitie mede willen ondertekenen kunnen dat via deze link doen. http://petities.nl/petitie/veilige-schoolomgeving-in-charlois Naar verwachting zullen de bewoners begin november de petitie aan de leden van de Gebiedscommissie Charlois en de Gemeente Rotterdam gaan aanbieden.

Persbericht
24-09-2014