You, the petitioner
Whatsapp image 2021 03 03 at 15.16.12 %281%29

Veilige oversteekplaatsen voor kinderen in Spijkenisse Waterland

515 signatures

Verzoek aan de gemeente om onderzoek te doen naar de veiligheid van de oversteekplaats tussen de Snoekenveen en de Vlinderveen. En hier stoplichten of klaar-overs te plaatsen.

Petition

We

Priscilla Marchena, Bas Voll & de andere ouders van kinderen op de basisscholen in Spijkenisse Waterland.

 

observe

Dat de oversteekplaats tussen de Snoekenveen en de Vlinderveen onveilig is voor overstekende kinderen op hun fiets. De automobilisten zien de fietsers hier vaak niet aankomen en hebben (vanwege de lage drempels) dan niet genoeg tijd om te remmen.

 

and request

De gemeente om onderzoek te doen naar de veiligheid en zo nodig aanpassingen te doen in de vorm van hogere drempels, het plaatsen van stoplichten en/of het organiseren van klaar-overs tijdens de drukte van naar en van school gaan.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nissewaard 
Petition desk:
Closing date:
2021-06-03 
Lead petitioner:
Priscilla Marchena 

History

Signatures

Updates

Mijn dochter is ok, maar zal uw kind dat ook zijn!?

Op woensdag 3 maart is mijn dochter aangereden toen zij op haar fiets van school naar huis fietste. Ik vertel mijn dochter altijd dat ze bij deze oversteekplaats af moet stappen, goed naar de weg moet kijken en vervolgens over het zebrapad, lopend over moet steken.

+Read more...

Kinderen blijven kinderen en die luisteren helaas niet altijd! Mijn dochter is dan ook niet van haar fiets afgestapt en toen zij wilde remmen, was ze al te laat. Evenals de bestuurder, die te laat zag dat er een fietser over wilde steken. Mijn dochter, die 7 jaar oud is, is er gelukkig goed vanaf gekomen, ondanks dat zij op de motorkap klapte en een aantal meter verderop landen op de harde betonnen weg! Zij zit onder de bulten, blauwe plekken en schaafwonden, heeft last van haar benen en hoofd, maar heeft niets gebroken en geen inwendig letsel opgelopen. Dit had natuurlijk heel anders af kunnen lopen! Om te voorkomen dat er meer kinderen aangereden worden, die er misschien niet zo 'goed' vanaf komen, is het noodzakelijk dat de gemeente onderzoek doet naar de veiligheid van deze oversteekplaats.

Om ons heen horen wij van heel veel andere ouders hoe gevaarlijk zij deze oversteekplaats vinden. Hoe zij hun kinderen op het hard drukken om hier heel goed uit te kijken en af te stappen. Maar hoe zij ook zélf vaak bijna voor hun voeten gereden worden bij het oversteken. Simpelweg omdat de drempels daar zo laag zijn, dat automobilisten hier niet voor af hoeven te remmen en de voetgangers en fietsers niet zijn aankomen vanuit de smalle zijstraatjes.

Help ons een veilige route naar school te creëren voor onze kinderen. Teken de petitie!

Liefs, Een enorm geschrokken, maar opgeluchte moeder.

2021-03-05