You, the petitioner

Veilig maken oversteek IJsclubweg (fietskruispunt nr 26)

134 signatures

Oversteek IJsclubweg veilig maken

Alleen als u in Den Haag woont en ouder bent dan 14 jaar is uw ondersteuningsverklaring geldig. Daarom moet u uw volledige adres (straat, huisnummer en postcode) en uw geboortedatum invullen. Dit kunt u pas invullen nadat u de e-mail heeft ontvangen om uw ondertekening te bevestigen. Heeft u die e-mail gemist, ga naar http://petities.nl/help/algemeen (help) en vul onderaan uw e-mailadres opnieuw in.

Petition

We

buurtbewoners, belanghebbenden en gebruikers van de oversteek IJsclubweg

 

establish that:

Toelichting van het voorstel

• De oversteek Carel Reinierszkade - IJsclubweg(fietskruispunt 26) wordt door honderden mensen per dag gebruikt. Het zijn verschillende doelgroepen. Dit is niet alleen woon /werkverkeer, maar ook schoolgaande kinderen en recreatief gebruik. • Door de inrichting van de IJsclubweg zijn automobilisten geneigd snel te rijden. • Het zicht van zowel fietsers als automobilisten wordt belemmerd. • Er zijn in ochtend- en avondspits nauwelijks hiaten in de autostroom. • Deze gevaarlijke oversteek weerhoudt fietsers ervan om gebruik te maken van deze routes. • Het betreft hiermee een verkeersveiligheidknelpunt. Ongelukken kunnen elk moment gebeuren. • Fietskruispunt nr 26 is onderdeel van het Fietsroutenetwerk Haaglanden en van de toekomstige snelfietsroute tussen Leidschenveen en het centrum van Den Haag.

Globale kostenraming

€ 60.000 tot € 120.000. 50% van de kosten is vanwege het karakter van een regionale fietsroute is subsidiabel door Haaglanden. Het stadsgewest Haaglanden heeft afzonderlijke budgetten voor verkeersveiligheidknelpunten.

Overige informatie

Mogelijke oplossing: Er is al één middengeleider. Met een tweede middengeleider kunnen fietsers de weg gedeeltelijk oversteken, zodat een pauze in de verkeersstroom afgewacht kan worden en fietsers “beschermd” zijn. Verder dient het zicht van automobilisten én fietsers verbeterd te worden.

Let op: Omdat dit een burgerinitiatief betreft, is het belangrijk dat u ook uw adresgegevens en geboortedatum invult!

 

and request

de oversteek Carel Reinierszkade IJsclubweg (fietskruispunt 26) veilig te maken

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Den Haag 
Petition desk:
Closing date:
2011-12-20 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Antoinette Jans 
Organisation:
VvE Carel Reinierszkade 293-303 

History

Signatures