U, de petitionaris
Bannergoudsehoutschermafdruk

Veilig(e) oversteken Goudse Hout

393 ondertekeningen

Veel automobilisten rijden (on)bewust te hard op de Goudse Houtsingel. De inrichting van de weg nodigt hen daartoe uit (reguleert dit gedrag nauwelijks). Voorjaar 2019 opent de Natuurspeelplaats in de Goudse Hout. Veilige oversteken voor kinderen betekent voor de gemeente Gouda: werk aan de winkel!

Petitie

Wij

10 besturen van organisaties in en rond de Goudse Hout en vele gebruikers van de Goudse Hout

 

constateren

De inrichting van de Goudse Houtsingel nodigt (on)bewust uit tot te hard rijden (max. 50 km per uur!) Voorjaar 2019 opent de Natuurspeelplaats in de Goudse Hout Té hard rijden op de Goudse Houtsingel is onvoldoende gereguleerd Voorgestelde maatregelen passen prima bij deze stadsweg (Mobiliteitsnota, max 50 km.) en sluiten goed aan bij de inrichting van de rest van de stadsweg Dat de gemeente Gouda hieraan onvoldoende aandacht en prioriteit geeft

 

en verzoeken

Een onmiddellijk besluit tot en het realiseren (eerste kwartaal 2019) van 5 veiliger oversteken over de Goudse Houtsingel naar de Goudse Hout door:

  • aanbrengen drempels op of voor/na oversteken;
  • aanbrengen opvallende belijning ter attendering op de oversteekplaatsen;
  • auto's waarschuwende bebording voor voetgangers en fietsers;
  • opvallende onderpalen bij de bebording;
  • oprekken intensief maaibeheer van 25 naar 75 meter voor elke oversteek.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Gouda 
Petitieloket:
Einddatum:
09-12-2018 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Gerard Voskuilen 
Organisatie:
10 besturen van organisaties in en voor de Goudse Hout 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wethouder Niezen geeft ruimte voor Veiliger oversteken naar Goudse Hout

23 januari 2019 sprak wethouder Niezen met de 12 organisaties die de petitie initieerden. De uitkomst is dat de verkeerskundige met de organisaties scenario’s gaat uitwerken.

+Lees meer...

De wethouder gaat de overeengekomen scenario’s voorleggen aan de gemeenteraad. Die moet dan budget uit de meerjarenbegroting mobiliteit naar voren halen. De opstellers van de petitie werken eraan dat de inzet van de petitie ook het resultaat wordt. Wil je meer lezen: volg dan het blog van HTTP://netwerkachterwillens.wordpress.com

24-01-2019

Petitie aangeboden aan wethouder Niezen en toegelicht aan gemeenteraad Gouda

Vanavond, 12 december 2018, hebben de initiatiefnemers in totaal 738 handtekeningen aangeboden aan de Goudse wethouder van Verkeer. Daarna hebben ze in het Open Podium de gemeenteraad Gouda in 3 minuten op het belang gewezen van de veilige oversteken naar de Goudse Hout voordat de Natuurspeelplaats daar geopend wordt medio 2019. Wilt u meer lezen en foto's zien? Lees dan verder op: https://netwerkachterwillens.wordpress.com/2018/12/12/738-handtekeningen-door-12-organisaties-voor-veilige-oversteken-naar-de-goudse-hout/.

12-12-2018

Nóg meer handtekeningen nodig!

Beste mensen,

Dank voor ieders e-handtekening onder de petitie: we zijn nu al met 330 ondertekenaars! Op papier zijn er, ons bekend, ook al zo'n 150 verzameld.

We zijn dus op de helft! En we hebben intussen de onderteken-termijn verlengd tot en met 9 december 2018!

In het Open Podium van de Gemeenteraad Gouda van 12 december 2018 gaan we om 20.00 uur in 3 minuten de petitie aanbieden aan de gemeenteraad Gouda: kom je ook?

Wil je alsjeblieft de petitie nog een keer verspreiden met een warme aanbevelingen naar zoveel mogelijk contacten? Dit is de link bij de uitnodiging als je die verstuurt: https://goudsehoutveilig.petities.nl/

Bedankt alvast, Met een vriendelijke groet, Wilfred Franken en Gerard Voskuilen.

22-11-2018