U, de petitionaris
Foto schalkhaar

Vang niet nog meer bijzondere doelgroepen op in Schalkhaar

459 ondertekeningen

De zorgdruk op het dorp Schalkhaar is te groot. Niet alleen vormen asielzoekers en mensen met een verstandelijke beperking onderdeel van de dorpsgemeenschap. Verslaafden, gedetineerden en mensen met steeds zwaardere psychische problemen moeten ook een onderdeel van gaan vormen van ons mooie dorp.

Petitie

Wij

alle inwoners, ondernemers en alle andere personen en/of bedrijven die een binding hebben met het dorp Schalkhaar

 

constateren dat:

  • Dat de leefbaarheid en ons leefklimaat worden aangetast door steeds nieuwe groepen met een zorgbehoefte te positioneren in Schalkhaar.
  • Na zonder raadpleging de opvangplekken voor asielzoekers flink uit te breiden, moet er ook plek komen voor verslaafden, gedetineerden en personen met steeds zwaardere psychische problemen.
  • Schalkhaar is al de opvangplek van Deventer voor mensen met een verstandelijke beperking, mensen met psychische problemen, asielzoekers. Schalkhaar is VOL.

 

en verzoeken

  • te stoppen met het creĆ«ren van nieuwe mogelijkheden voor nieuwe bijzondere groepen met een zorgbehoefte in het dorp Schalkhaar.

  • de lasten te spreiden over de hele gemeente en de lasten op die manier eerlijk te verdelen onder alle inwoners van de gemeente Deventer.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deventer 
Petitieloket:
Einddatum:
12-10-2023 
Petitionaris:
Ermanda Akker Rijsman 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemeenteraad: het dorp gaat voor

Woensdag 8 februari 2024 heeft de consultatie van de gemeenteraad in Deventer plaatsgevonden. De gemeenteraad heeft aangegeven geen noodzaak te zien om medewerking te verlenen aan de komst van een TBS-kliniek in Schalkhaar.

+Lees meer...

De meerderheid van de raadsleden zien dat de zorgdruk op het dorp te groot is en komen op voor de belangen van de inwoners van Schalkhaar

08-02-2024

Aanbieden petitie Gemeenteraad Deventer

Op woensdag 29 november 2023 zal de petitie worden aangeboden aan de gemeenteraad. Bij het aanbieden wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht en zal worden benadrukt dat de leefbaarheid in het dorp niet verder achteruit moet gaan.

+Lees meer...

Tevens zal aan de gemeenteraad het dringende verzoek worden gedaan om niet akkoord te gaan met de komst van de FPK op het terrein van Brinkgreven

29-11-2023