U, de petitionaris
Schermafdruk 2017 10 01 18.17.35

Valleilijn: Dubbelsporig, langere treinen en verlenging naar Arnhem

15 ondertekeningen

De capaciteit op de Valleilijn, Amersfoort-Ede. Zou echt wat verbetering kunnen gebruiken door: het hele traject Dubbelsporig te maken, langere treinen erop te zetten (2 of 3 gekoppelde treinstellen) en hem vanaf Ede-Wageningen ook gelijk door te laten rijden naar Arnhem, zodat zij die vanaf de Kippelijn overstappen richting Arnhem niet 15 minuten hoeven te wachten op de IC, of die suffe stoptrein van Ede-Wageningen naar Arnhem via Wolfheze en Oosterbeek.

Petitie

Wij

Treinreizigers die gebruik maken van de Valleilijn en richting Arnhem reizen.

 

constateren

  • in de spits kunnen de treinen op de Valleilijn behoorlijk vol zijn

  • het is ook ingewikkeld reizen, omdat de Valleilijn enkelsporig is

  • vanaf de Valleilijn overstappen in Ede-Wageningen naar Arnhem, betekent vaak ook een kwartier wachten. Er is ook zo'n suffe NS-stoptrein van Ede-Wageningen naar Arnhem die dan soms om het uur rijdt en daar moet men dan ook extra lang op wachten.

  • als de Valleilijn nou eens dubbelsporig zou worden, langere treinen op zetten, en over bestaand spoor door kunnen laten rijden naar Arnhem, zodat we die suffe NS-spinter die om het uur rijdt kunnen vervangen en zou dat een enorme verbetering zijn.

 

en verzoeken

  • De Valleilijn dubbelsporig te maken, langere treinen (van 2 of 3 gekoppelde treinstellen) in te zetten, en door te laten rijden naar Arnhem via Wolfheze en Oosterbeek, zodat die NS-stoptrein van een uurdienst vervangen kan worden door de verbeterde Valleilijn.

  • En dat het traject Ede Wageningen - Arnhem samen gedeeld kan worden door NS en Valleilijn.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Gelderland 
Petitieloket:
Einddatum:
02-12-2021 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Doel van de petitie wordt in 2040 werkelijkheid

Treinreiziger.nl

OV-Magazine

in deze 2 linken staan beschreven dat de doelen van deze petities allemaal werkelijkheid worden en we dan in de toekomst kunnen profiteren van een verbeterde Valleilijn..

01-07-2021