U, de petitionaris
6a640cc9 b99f 46c2 93c0 9c81afe14e98 thumb840

Vaccineer zorgpersoneel nu

18.305 ondertekeningen

Ondanks eerdere toezeggingen wordt zorgpersoneel in ziekenhuizen en de meer dan 400 zelfstandige klinieken in Nederland niet met voorrang gevaccineerd. Terwijl deze mensen iedere dag voor patiƫnten moeten zorgen en risico's lopen. Hou de zorg overeind, vaccineer de mensen die dat voor ons doen!

Petitie

Wij

iedereen die zorgmedewerkers wil steunen omdat ze de zorg overeind proberen te houden.

 

constateren dat:

  • dat de overheid ernstig tekort schiet in haar zorgplicht naar deze zorgmedewerkers door ze niet met voorrang te vaccineren
  • dat kan wel: de vaccins zijn er, de instellingen kunnen zelf zorgen voor vaccinatie van hun medewerkers.
  • De oproep thuis te werken geldt niet voor zorgmedewerkers, zij worden geacht gewoon door te gaan met iedere dag een verhoogd risico op besmetting.
  • Om de zorg overeind te houden is het nodig ze nu te vaccineren, te beschermen.

 

en verzoeken

directe vaccinatie van alle zorgmedewerkers, zoals hen ook is beloofd.

Dat betekent het per direct terug draaien van het besluit van VWS van 1 april om het vaccineren van 'overige zorgmedewerkers' geen prioriteit te geven en hen te vaccineren op basis van leeftijd en BSN. Alle zorgmedewerkers moeten met voorrang gevaccineerd worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
21-07-2021 
Petitionaris:
Marc Nelissen 

Geschiedenis

Ondertekeningen