U, de petitionaris
4. ron bron foto marjolein

Utopodium moet blijven

364 ondertekeningen

Stichting Utopodium is een volwaardige voorziening waar activiteiten worden georganiseerd. Deze activiteiten worden georganiseerd ter bevordering van de sociale cohesie en het algemeen welzijn van de inwoners van Lelystad, voor de minder validen en andere sociaal achtergestelde groepen. Utopodium is al vanaf 2014 een begrip in Lelystad. De oprichter Ron van Rees, heeft vele Lelystedelingen jarenlang een podium aangeboden op basis van een laagdrempelig karakter. Met grote passie verbindt hij inwoners met elkaar door middel van muziek, kunst en gezelligheid! Het zou een groot cultureel gemis zijn in onze stad als dit open podium geen deel meer uitmaakt van de samenleving in Lelystad.

Petitie

Wij

inwoners van Lelystad, liefhebbers van cultuur in onze stad, wij die willen dat Utopodium openblijft voor de inwoners van Lelystad.

 

constateren

  • dat de gemeente Utopodium met terugwerkende kracht een factuur van €46.000 presenteert, die Utopodium onmogelijk kan betalen.

  • dat de gemeente voornemens is om Utopodium de rekening te laten betalen.

  • dat als er geen oplossing komt, het doek valt voor Utopodium.

  • dat er na herhaaldelijk verzoek vanuit Utopodium er na 5 jaar nog geen enige vastlegging van een (huur)overeenkomst is opgesteld tussen de gemeente en Utopodium.

  • dat vele inwoners van Lelystad, op een laagdrempelige wijze hun talenten hebben kunnen ontwikkelen.

  • dat Utopodium een plek is waar verschillende culturen elkaar ontmoeten.

  • dat organisaties-zonder winststreven een plek hebben bij Utopodium.

  • dat het verdwijnen van een cultureel centrum met een ‘publieke functie' absoluut niet wenselijk is.

  • hierdoor verdwijnt een multicultureel centrum; een unieke samenkomst plek voor dichters, muzikanten, inwoners, jong, oud, wit of zwart.

 

en verzoeken

dit initiatief te steunen en ervoor te zorgen dat cultureel centrum Utopodium open blijft voor de burgers van Lelystad, door de rekening van €46.000 te herzien zodat Utopodium kan voortbestaan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Lelystad 
Petitieloket:
Petitionaris:
Magdalena Charlot 
Organisatie:
MENS, Jess Noordeloos, Marjolein Pronk 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update stand van zaken

We hebben het gered en kunnen gelukkig verder . Bedankt voor uw ondertekening.

Er komt nog een update hoe nu verder. Blijf ons volgen en steunen.

+Lees meer...

Magdalena Charlot Initiatiefnemer

22-12-2021