U, de petitionaris

Twente Airport de derde Burgerluchthaven van Nederland

3.560 ondertekeningen

De ontwikkeling van luchthaven Twente is op 11 juni gestaakt, omdat regels, procedures en termijnen van de Europese Commissie in Brussel, het ministerie in Den Haag en Provinciale Staten van Overijssel niet met elkaar stroken. Een dag later, op 12 juni, werd bekend dat Luchthaven Lelystad, heel dichtbij Schiphol, de 3de luchthaven van NL wordt. Het kabinet laat de kant-en-klare luchthaven Twente zitten, terwijl deze een unieke en kostbare 3 km-baan heeft en steekt maar liefst 50 miljoen euro in Lelystad Airport, die maar een start- /landingsbaan heeft van 1250 meter en de regio legt daar nog eens 20 miljoen euro bij. Waar de ontwikkeling van Twente Airport is gestrand in bureaucratische procedures, krijgt Lelystad Airport vrij spel.

Petitie

Wij

voorstanders Burgerluchthaven Twente; mensen die de kans zien en willen om de Twente te ontwikkelen

 

constateren

We constateren dat ondanks alle mogelijkheden van Twente Airport, die grotendeels al aanwezig zijn (w.o. de unieke 3 km start- en landingsbaan), de overheid een veelvoud in Lelystad Airport investeert en bovendien laat gebeuren dat o.m. Brussel de heropening van Twente Airport blokkeert, terwijl minister Kamp laatste in dagblad Tubantia heeft gezegd dat als Brussel het probleem zou vormen ‘Brussel op andere gedachten zou worden gebracht’.

 

en verzoeken

Te bewerkstelligen dat burgerluchtvaart op Twente Airport wordt gerealiseerd, zo mogelijk door van Twente Airport de 3e luchthaven van Nederland te maken, of in ieder geval de opties voor burgerluchtvaart op Twente Airport open te houden, zodat de mogelijkheden van de al aanwezige, kostbare en bovendien unieke 3 km start- en landingsbaan kunnen worden benut voor de ontwikkeling van een economisch sterkere regio Twente voor het bedrijfsleven en particulieren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
13-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Ken Beimer 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Twente Airport de derde luchthaven van Nederland

Medio juni werd bekend dat Lelystad airport de derde luchthaven van Nederland zou gaan worden. De weken erop ontstond er verzet hierop en dit werd steeds groter.

+Lees meer...

Hiertussen ook een groep mensen die al jaren strijden om luchthaven Twente open te houden. In medio juni werd namelijk ook bekend dat de steun voor luchthaven Twente.  Volgens de voorstanders van luchthaven Twente een spijtige ontwikkeling. “De luchthaven staat er al sinds 1931 en nu wordt er vlakbij Schiphol een nieuwe luchthaven gebouwd, ten koste van een bestaande luchthaven”, wordt voornamelijk door de voorstanders benoemd. Reizigers uit Overijssel, Groningen, Drenthe en Oost-Gelderland kiezen op het moment vaak voor Duitse luchthavens. Hierdoor verdwijnt er Nederlands geld in de Duitse economie. “Door een luchthaven in Twente te realiseren, blijft dit geld in Nederlandse handen en krijgen we misschien zelfs geld uit Duitsland binnen”, weet Ken te vertellen.Het originele plan was om van de Twentse luchthaven de groenste luchthaven van Nederland te maken. “Dit is iets om niet alleen als regio, maar ook als Nederland trots op te zijn”, laat Ken weten. Om deze reden heeft hij ook een petitie opgezet in de hoop steun te krijgen om de luchthaven in Enschede toch open te houden. Die steun kreeg hij, want binnen 3 dagen verzamelde hij maar liefst 2000 handtekeningen. Waarom luchthaven Twente een betere keuze is als Lelystad, hoeft Ken niet lang over na te denken. Lelystad airport kost de belastingbetaler veel geld, omdat er een geheel nieuwe luchthaven moet worden gebouwd, terwijl luchthaven Twente in feite al zo goed als klaar is. Ook strategisch gezien, om meer geld in Nederlandse handen te houden. Tot slot het regionaal belang, om Twente internationaal op de kaart te zetten. “Het groene hart van Twente is zo groen gebleven, omdat er op een luchthaven beperkt gebouwd kan worden. Als de luchthaven verdwijnt, vraag ik me af hoe lang dit zo blijft.” legt Ken uit. Tot slot nodigt Ken iedereen uit om de petitie voor luchthaven Twente te tekenen. “Ook voor tegenstanders van Lelystad airport kan deze petitie van belang zijn” licht Ken verder toe. De petitie kan worden getekend via http://realiseertwenteairport.petities.nl

24-06-2014

Alle bomen kunnen blijven staan bij doorstart Twente Airport

ENSCHEDE/DEN HAAG - Bij een doorstart van de luchthaven zou er geen boom gekapt hoeven te worden, bij aanpassing van het luchthavenbesluit. Tot deze conclusie komt staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Bekijk ook... Kaalslag dreigt bij vliegveld Verbijstering over bomenkap luchthaven ADT en Landschap Overijssel: 'Kap vliegveld beperken' Ze heeft haar bevindingen maandag in een brief aan de Tweede Kamer kenbaar gemaakt.

+Lees meer...

Het heeft in de praktijk geen consequenties, omdat provincie Overijssel en gemeente Enschede vorige week besloten hebben om de stekker uit Twente Airport te trekken, vanwege problemen met de staatssteuntoets door de Europese Commissie. De geplande doorstart gaat dus niet door. Gebiedsontwikkelaar ADT heeft de staatssecretaris daarvan in kennis gesteld. Aanleiding van het onderzoek naar de bomenkap waren bepalingen in het ontwerp-luchthavenbesluit, waaruit bleek dat veel hoge bomen rond de luchthaven gekapt zouden moeten worden, in verband met de vliegveiligheid. De kwestie leidde tot veel commotie. De staatssecretaris gaat er vanuit dat regels in het luchthavenbesluit kunnen worden versoepeld. De inzet was ‘om binnen de veiligheidskaders de bomenkap tot een minimum te beperken’.Na een versnelde analyse blijkt zelfs dat alle bomen rond de luchthaven zouden kunnen blijven staan. Voorlopig althans. „Op basis van de huidige informatie hoeven er geen bomen gekapt of getopt hoeven te worden in verband met de in verband met de introductie van de vliegveiligheidsvlakken”, schrijft staatssecretaris Mansveld. Zij gaat er daarbij vanuit dat regels in het luchthavenbesluit kunnen worden versoepeld. Het sparen van de bomen heeft dan wel ‘operationele consequenties. ’ Dat houdt in dat grote vliegtuigen niet maximaal beladen mogen worden bij het opstijgen. Mosterd na de maaltijd, maar stel dat we het politieke spelletje weer aan gang krijgen, wie weet wat er voor moois uit kan komen. Bron: http://www.tubantia.nl/regio/enschede/alle-bomen-kunnen-blijven-staan-bij-doorstart-twente-airport-1.4407523

17-06-2014

'Amerikaans vliegtuigbedrijf wil zich vestigen in Twente als luchthaven blijft'

ENSCHEDE - Een Amerikaans bedrijf, gespecialiseerd in ombouwen van oude Fokkers tot vrachtvliegtuigen, heeft het oog op Twente laten vallen. Dat zegt ondernemer Dik Wessels, die de burgerluchthaven zou gaan exploiteren. Bekijk ook... Definitief streep door luchthaven Twente „Het gaat om een vriend van mij.

+Lees meer...

Hij wil zich graag in Twente vestigen. Maar dan moet er wel een garantie zijn dat vliegen mogelijk blijft”, zegt Wessels. De naam van het bedrijf wil hij niet noemen. Wel geeft hij aan dat het om 200 arbeidsplaatsen gaat.  Wessels vertelt dat hij woensdag - na het afblazen van Airport Twente - met de Amerikaanse vliegtuigondernemer heeft gebeld. „Het speelde al een tijdje. Hij heeft zijn interesse nogmaals bevestigd. Maar ik kan het nu niet met hem rondmaken. Eerst moet duidelijk zijn of er ook in de toekomst in Twente gevlogen kan worden.” Enschede en Overijssel moeten daar over besluiten. „Ik hoop dat ze dat snel doen”, zegt Wessels, die benadrukt dat het niet zijn bedoeling is om druk uit te oefenen. Bij twee van de vier alternatieven voor de oorspronkelijke luchthavenplannen kan beperkt worden gevlogen. Dan moet tenminste de start- en landingsbaan behouden blijven. Bron: http://www.tubantia.nl/regio/enschede/amerikaans-vliegtuigbedrijf-wil-zich-vestigen-in-twente-als-luchthaven-blijft-1.4402116 Nog een reden om Luchthaven Twente open te houden! 

amerikaans-vliegtuigbedrijf-wil-zich-vestigen-in-twente-als-luchthaven-blijft-1.4402116
16-06-2014