U, de petitionaris
Krot300h

Tweede woning, nee. Leefbare kustdorpen, ja

177 ondertekeningen

In sommige dorpen is de leefbaarheid in het geding doordat woningen slechts een klein deel van het jaar bewoond worden, met name alleen in de vakanties en de zomer. Dit gaat ten koste van de voorzieningen in het dorp, het verenigingsleven en dus ook de leefbaarheid in deze kernen.

Petitie

Wij

de inwoners van West-Zeeuws-Vlaanderen en de liefhebbers van onze streek,

 

constateren

dat met het afschaffen van de Tweede Woningen verordening door de Gemeente Sluis er veel huizen in de kleine kernen aan de kust worden verkocht aan mensen die van plan zijn hier niet permanent te wonen. Dit leidt tot achteruitgang van de leefbaarheid in deze kernen en het ontstaan van spookdorpen buiten het seizoen. De charme van onze streek gaat hiermee verloren!

Geen vaste bewoners = geen vrijwilligers = geen verenigingen = geen evenementen!

 

en verzoeken

dat de Tweede Woning Verordening zo snel mogelijk terug wordt ingevoerd, zodat deze dorpen leefbaar blijven, voordat het te laat is!

Door het behoud van pittoreske dorpen met elk hun eigen identiteit, blijft de streek interessant voor de toerist om te recreƫren en voor de vaste bewoners om te wonen, leven en werken. Zonder deze charme van de streek, zullen beide groepen de streek uiteindelijk verlaten!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Sluis 
Petitieloket:
Einddatum:
03-05-2016 
Petitionaris:
Dorpraden Cadzand, Groede, Nieuwvliet, Retranchement, Zuidzande  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen