U, de petitionaris
446 720x480

Tweede losloopveldje voor honden in Kortenbosch

5 ondertekeningen

Onze honden willen graag spelen, maar dat is midden in de stad een behoorlijke uitdaging. Deze petitie is gestart om de gemeente te vragen meer omheinde hondenveldjes aan te leggen in de wijk Kortenbosch, Centrum en het Energiekwartier.

Petitie

Wij

Hondenbaasjes, dogssitters en hondenliefhebbers van Den Haag centrum, Kortenbosch, het Energiekwartier en aangrenzende wijken willen graag meer omheinde hondenveldjes in de wijk om onze honden veilig met elkaar te laten spelen.

 

constateren dat:

  • Tijdens corona is het aantal honden in de stad fors toegenomen.
  • Ondanks deze toename zijn er geen extra hondenveldjes aangelegd.
  • Dit zorgt voor volle en drukke hondenveldjes waarbij vechthonden, grote en kleine honden de zeer beperkte veldjes moeten delen.
  • Dit zorgt regelmatig voor spanningen tussen honden en baasjes.
  • Niet alle honden kunnen evengoed met elkaar overweg en niet alle combinaties zijn altijd veilig. Denk bijvoorbeeld aan een jonge onhandige pup van +30 kilo met een hondje van 5 kilo.
  • Daarnaast hebben de hondenveldjes ook een positief effect op de buurt door de sociale controle.
  • Zo is bijvoorbeeld aan de Sirtemastraat naast het andere hondenveldje een grasveld waar nu al veel honden op worden uitgelaten en waar het ooit de bedoeling was dat er nog een veldje zou komen.

 

en verzoeken

De gemeente om meer omheinde hondenveldjes in de wijk(en) aan te leggen zodat alle honden veilig kunnen spelen met soortgenootjes.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
08-01-2023 
Petitionaris:
Malu Barbosa 

Geschiedenis

Ondertekeningen