U, de petitionaris
Opgestaan is plaatsvergaan

Tweede Kamer-zetel: opgestaan is plaats vergaan

2 ondertekeningen

Er zou een wetsvoorstel moeten komen, waarin het behoud van zetels binnen de Tweede Kamer gewoonweg niet meer mag. De kiezer heeft namelijk een partij gekozen en ook daarmee de zetels bepaald voor een bepaalde ideologie. Zijn er individuen die deze ideologie ineens niet meer dulden dan moeten ze gewoon vertrekken en plaats maken voor iemand anders van de partij. Nu is het mogelijk dat individuele ego's met totaal andere denkbeelden de democratie mogen ontwrichten. De stemmen van de kiezer worden dus gegeven aan iemand die niet hun vaandel draagt. Dit is een vorm van verkapte dictatuur en in essentie onrechtvaardig.

Petitie

Wij

De burgers

 

constateren

Dat er individuen binnen de Tweede Kamer zijn die een ideologie van een democratisch gekozen partij ineens niet meer dulden en hun zetel mogen behouden. Nu is het dus mogelijk dat individuele ego's met totaal andere denkbeelden de democratie mogen ontwrichten. De stemmen van de kiezer worden dus weggegeven aan iemand die niet hun vaandel draagt. Dit is een vorm van verkapte dictatuur en in essentie onrechtvaardig.

 

en verzoeken

Eenmaal opgestaan uit de zetel van een democratisch gekozen partij binnen de Tweede Kamer betekent vertrek uit de Tweede Kamer. Behoud van de zetel voor eigen belang en ideologie is verboden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-08-2016 
Petitionaris:
Servan Schreiber 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Tweede kamer zetel opgestaan is plaats vergaan

Er zou een wetsvoorstel moeten komen, waarin het behoud van zetels binnen de tweede kamer gewoonweg niet meer mag. De kiezer heeft namelijk een partij gekozen en ook daarmee de zetels bepaald voor een bepaalde ideologie.

+Lees meer...

Zijn er individuen die deze ideologie ineens niet meer dulden dan moeten ze gewoon vertrekken en plaats maken voor iemand anders van de partij. Nu is het mogelijk dat individuele ego's met totaal andere denkbeelden de democratie mogen ontwrichten. De stemmen van de kiezer worden dus gegeven aan iemand die niet hun vaandel draagt. Dit is een vorm van verkapte dictatuur en in essentie onrechtvaardig.

06-05-2016