You, the petitioner
Opgestaan is plaatsvergaan

Tweede Kamer-zetel: opgestaan is plaats vergaan

3 signatures

Er zou een wetsvoorstel moeten komen, waarin het behoud van zetels binnen de Tweede Kamer gewoonweg niet meer mag. De kiezer heeft namelijk een partij gekozen en ook daarmee de zetels bepaald voor een bepaalde ideologie. Zijn er individuen die deze ideologie ineens niet meer dulden dan moeten ze gewoon vertrekken en plaats maken voor iemand anders van de partij. Nu is het mogelijk dat individuele ego's met totaal andere denkbeelden de democratie mogen ontwrichten. De stemmen van de kiezer worden dus gegeven aan iemand die niet hun vaandel draagt. Dit is een vorm van verkapte dictatuur en in essentie onrechtvaardig.

Petition

We

De burgers

 

establish that:

Dat er individuen binnen de Tweede Kamer zijn die een ideologie van een democratisch gekozen partij ineens niet meer dulden en hun zetel mogen behouden. Nu is het dus mogelijk dat individuele ego's met totaal andere denkbeelden de democratie mogen ontwrichten. De stemmen van de kiezer worden dus weggegeven aan iemand die niet hun vaandel draagt. Dit is een vorm van verkapte dictatuur en in essentie onrechtvaardig.

 

and request

Eenmaal opgestaan uit de zetel van een democratisch gekozen partij binnen de Tweede Kamer betekent vertrek uit de Tweede Kamer. Behoud van de zetel voor eigen belang en ideologie is verboden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-08-04 
Lead petitioner:
Servan Schreiber 
Website:

History

Signatures

Updates

Tweede kamer zetel opgestaan is plaats vergaan

Er zou een wetsvoorstel moeten komen, waarin het behoud van zetels binnen de tweede kamer gewoonweg niet meer mag. De kiezer heeft namelijk een partij gekozen en ook daarmee de zetels bepaald voor een bepaalde ideologie.

+Read more...

Zijn er individuen die deze ideologie ineens niet meer dulden dan moeten ze gewoon vertrekken en plaats maken voor iemand anders van de partij. Nu is het mogelijk dat individuele ego's met totaal andere denkbeelden de democratie mogen ontwrichten. De stemmen van de kiezer worden dus gegeven aan iemand die niet hun vaandel draagt. Dit is een vorm van verkapte dictatuur en in essentie onrechtvaardig.

2016-05-06