U, de petitionaris
20200201 sgdvi 5045b 4x3 1920

‘Trias’, een vitaal standbeeld voor de dynamische stad Tilburg

Het bloeiende culturele klimaat in Tilburg verdient een standbeeld. Een beeld dat vitaliteit vertolkt, dat samenwerking en eigengereidheid uitdrukt, een beeld dat een vertaling is van de voortdurende beweging in dit culturele brandpunt, een beeld met humor, met durf en bravoure.

Petitie

Wij

Alle betrokkenen op het culturele leven in Tilburg.

 

constateren dat:

Aan de basis van het bloeiende culturele klimaat in Tilburg staat een leger enthousiaste cultuurmakers, amateurs, studenten en professionals, in allerlei disciplines, die deze stad zo levendig en aantrekkelijk maken. Met onvermoeibare energie, optimisme en betrokkenheid. Zij schragen bij uitstek de vitaliteit van deze stad. Aan deze stad en aan haar hardwerkende cultuurmakers willen wij graag dit beeld opdragen. (zie www.sjonbrands.nl/petitie)

 

en verzoeken

Met deze petitie bieden wij de gemeente Tilburg het ontwerp van dit standbeeld aan (‘Trias’ van Sjon Brands gebaseerd op A.H.J. Dautzenberg’s stadsgedicht VI ‘Tttt tt tttt’) met het verzoek dit ontwerp uit te voeren op het Heuvelplein van Tilburg (standbeeld hoogte 40 tot 60 meter, constructie staal, coating in neutraal zwart-wit).

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tilburg 
Petitieloket:
Einddatum:
10-06-2020 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Sjon Brands 
Organisatie:
Metropolitan Museum Tilburg 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Werving petitie uitgesteld i.v.m. corona-crisis

Het spijt ons, maar in verband met de corona-crisis is de werving en publiciteit voor deze petitie stopgezet tot nader order. Het is nu geen tijd voor een vrolijk standbeeld op de Heuvel.

+Lees meer...

We hopen in het najaar deze petitie onder de aandacht te gaan brengen. Onze verontschuldigingen, vriendelijke groet, Metropolitan Museum Tilburg

12-04-2020