You, the petitioner
147403834024747 33971087 1280

Trek Uithoornlijn door naar Breukelen en Alphen a/d Rijn

789 signatures

De gemeente Haarlemmermeer zat vroeger vol met spoorlijnen, die nu allemaal verdwenen zijn. In 2020 komt 1 lijn naar Uithoorn terug, wat dan een soort knooppunt zal worden voor alle bussen en de tram richting Amstelveen en Amsterdam. De Ronde Venen en Nieuwkoop etc. zien de tram zeker zitten, dus de tram zou beter dan nog verder kunnen en moeten rijden dan Uithoorn!

Petition

We

Gemeentes in de Haarlemmermeer zoals: de Ronde Venen, Breukelen, Nieuwkoop en Alphen a/d Rijn etc.

 

observe

  • Er werd onlangs onderzoek gedaan of de toekomstige tramlijn naar Uithoorn kon worden doorgetrokken naar de Ronde Venen, maar dat bleek helaas niet Rendabel te zijn.

  • Ook ziet de gemeente Nieuwkoop die tram zeker zitten, om zo snel vanaf de bus 147 in Uithoorn over te stappen op de snelle tram naar Amsterdam.

  • Wij vinden dat dat beter kan: doe onderzoek naar de behoefte van mensen en de haalbaarheid om de tram alsnog door te trekken, zodat men veel sneller en comfortabeler kan reizen en ook de auto kunnen laten staan.

  • Nodig is een traject van 17 kilometer van Uithoorn naar treinstation Breukelen over de oude Spoordijk via Mijdrecht, Wilnis en Vinkenveen, zodat mensen in de Ronde Venen sneller en comfortabeler in Amsterdam kunnen komen per tram, of met de tram naar Breukelen zodat ze daar snel kunnen overstappen op de trein naar Utrecht.

  • Een tramdienst van Amsterdam Zuid naar Breukelen via Amstelveen, Uithoorn, de Ronde Venen en Vinkenveen

  • Herbouw ook het 23 kilometer oude traject tussen Uithoorn en Alphen a/d Rijn over de oude spoordijken en de stations: Nieuwveen, Nieuwkoop en Aarlanderveen zodat die mensen ook weer snel per rail naar Amsterdam kunnen reizen.

  • Een tramdienst van Amsterdam Zuid naar Alphen a/d Rijn via Amstelveen, Uithoorn, Nieuwveen, Nieuwkoop en Aarlanderveen.

 

and request

De partijen die hierover gaan, toch nog onderzoek te doen van het doortrekken van de Uithoornlijn vanaf het spoorhuis met nog twee nieuwe routes.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2023-12-22 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures