U, de petitionaris
Tram20naarvianen kaart

Trek tramlijn 20 Uithof-Nieuwegein Zuid door naar Vianen Busstation Lekbrug Oost

1 ondertekening

Er is al langere tijd animo om de tramlijn vanaf Nieuwegein Zuid door te trekken naar Vianen. Eerder was geconcludeerd dat dat geen tijdwinst zou opleveren, omdat bussen sneller zijn. Maar het zou wel handig zijn voor omliggende plaatsen, die de stopdienst langs de trambaan gebruiken, van en naar Vianen. Een doorgetrokken tramlijn zou in dat opzicht wel een goede bijdrage leveren en ook wat verduurzamen.

Petitie

Wij

die wel heil zien in een doorgetrokken tram naar Vianen

 

constateren dat:

  • een doorgetrokken tramlijn van Nieuwegein Zuid naar Vianen Busstation Lekbrug Oost zal misschien geen tijdwinst opleveren
  • het de verbinding tussen Vianen en Utrecht wel verduurzaamt
  • Busstation lekbrug is een belangrijk busknooppunt voor bussen naar meerdere bestemmingen tramreizigers krijgen zo een rechtstreekse verbinding met dat knooppunt
  • doortrekken kan over de Zandveldseweg parallel aan bestaande busroutes en met een nieuwe brug bij de Lek.

 

en verzoeken

De partijen die over het doortrekken van de tram gaan te kijken naar de mogelijkheid om de tramlijn vanaf de eindhalte Nieuwegein Zuid nog 2.2 km door te trekken naar busstation Vianen Lekbrug Oost.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Utrecht 
Petitieloket:
Petitionaris:
Tim Sekac 

Geschiedenis

Ondertekeningen