U, de petitionaris
Screenshot 20230722 195342 chrome

Trek tram 19 van TU-Delft door naar Rotterdam

9 ondertekeningen

In het voorjaar van 2024, wordt de doorgetrokken tramlijn van Station Delft naar de TU eindelijk werkelijkheid. De tram zou echter 10 km verder moeten rijden naar Rotterdam CS via Airport en Blijdorp. Zo kunnen niet alleen studenten (die ook vanuit Rotterdam komen) gemakkelijk rechtstreeks per tram naar de TU. Maar ook forenzen die het vliegtuig gebruiken, kunnen zo makkelijk met tram 19 naar de luchthaven.

Petitie

Wij

Studenten aan TU-Delft/forenzen uit Rotterdam en anderen

 

constateren dat:

  • de doorgetrokken tramlijn 19 zal nog beter gebruikt kunnen worden, als die vanuit TU-Delft via Rotterdam Airport en Blijdorp wordt doorgetrokken naar Rotterdam CS.
  • Op die manier kunnen niet alleen studenten aan TU-Delft die bijvoorbeeld vanuit Rotterdam komen, maar ook andere soorten forenzen die gebruik maken van 'airport' gemakkelijk van Delft/Rotterdam centrum naar de luchthaven reizen en terug. Zou honderden auto's schelen.
  • Beter zou het daarom zijn om de tramlijn vanuit TU Delft nog circa 10 km door te trekken naar Rotterdam CS, via Rotterdam airport en Blijdorp.

 

en verzoeken

De tramlijn door te trekken vanaf het eindpunt bij de T-kruising aan de Melkweg, over de Heertjeslaan en vervolgens 10 km parallel aan de A13 tot de kruising bij de van Aarssenlaan, met 2 stops bij de luchthaven en Overschie. Vervolgens linksaf, via de dierentuin Blijdorp en over bestaand tramspoor verder naar de tramhalte aan de Noordzijde van Rotterdam CS. - Of optie 2, langs het Schiekanaal Rotterdamseweg/Delft en vanaf Overschie over dezelfde route als de buslijnen 32/33 over een gecombineerde bus/trambaan naar Rotterdam CS.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Petitionaris:
Tim Sekac 

Geschiedenis

Ondertekeningen