U, de petitionaris
Stoomtrein haaksbergen boekelo

Trek stoomtrein Haaksbergen-Boekelo door naar Hengelo

5 ondertekeningen

Vrijwel alle stoomtreinlijnen in Nederland zoals: Hoorn-Medemblik, Veendam-Stadskanaal, Apeldoorn-Dieren, Kerkrade-Valkenburg en Goes-Borsele hebben een goede aansluiting op een NS-station. Alleen Haaksbergen-Boekelo in Twente heeft dat niet (meer). Fijn zou het zijn als er onderzoek gedaan kan worden, vanaf Boekelo nog een kleine 5 km spoor aan te leggen naar Hengelo. Zodat die lijn ook is aangesloten op een NS-station, net als die andere 5 lijnen. Er ligt al circa 3 KM spoorfiets-spoor over die oude spoordijk naar Hengelo, nog een kleine 2 km erbij, en wat bochten inpassen. En dan kan de stoomtrein ook doorrijden naar station Hengelo!

Petitie

Wij

Medewerkers van de Stoomtrein Haaksbergen-Boekelo en anderen.

 

constateren

  • Onze stoomtrein-lijn is als enige niet aangesloten op een NS-station, terwijl wij slechts 5 kilometer verderop van ons er 2 hebben, waar we voorheen op aangesloten waren (Enschede, maar daar staat nu een industriegebied voor op de oude spoordijk)

  • Wellicht dat er onderzoek gedaan kan worden naar 5 KM spoor van Boekelo naar Hengelo, zodat ook wij een goede aansluiting hebben op een NS station, en mensen niet meer per bus naar ons toe moeten komen. Er bestaat al 3 km spoorfiets-spoor over dat traject, als er nog een kleine 2 KM bijkomt, en nieuwe bochten/aanpassingen. Kan die stoomtrein van Haaksbergen naar Hengelo rijden en terug!

 

en verzoeken

partijen die hierover gaan zoals NS, Prorail, de provincie Overijssel en anderen: om verkenning/onderzoek te doen naar 5 km spoor te realiseren van Boekelo naar Hengelo. Zodat de Twentse stoomtrein ook een mooie aansluiting heeft op een regulier treinstation, net als die andere 5 genoemde stoomtreinlijnen. Waarvan al 3 KM over bestaand spoorfiets-spoor is, en er nog een kleine aanpassing van 2 KM nieuw spoor ontbreekt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
infrastructuurexploitant 
Petitieloket:
Einddatum:
03-12-2026 
Petitionaris:
Tim Sekac 

Geschiedenis

Ondertekeningen