You, the petitioner
Stoomtrein haaksbergen boekelo

Trek stoomtrein Haaksbergen-Boekelo door naar Hengelo

5 signatures

Vrijwel alle stoomtreinlijnen in Nederland zoals: Hoorn-Medemblik, Veendam-Stadskanaal, Apeldoorn-Dieren, Kerkrade-Valkenburg en Goes-Borsele hebben een goede aansluiting op een NS-station. Alleen Haaksbergen-Boekelo in Twente heeft dat niet (meer). Fijn zou het zijn als er onderzoek gedaan kan worden, vanaf Boekelo nog een kleine 5 km spoor aan te leggen naar Hengelo. Zodat die lijn ook is aangesloten op een NS-station, net als die andere 5 lijnen. Er ligt al circa 3 KM spoorfiets-spoor over die oude spoordijk naar Hengelo, nog een kleine 2 km erbij, en wat bochten inpassen. En dan kan de stoomtrein ook doorrijden naar station Hengelo!

Petition

We

Medewerkers van de Stoomtrein Haaksbergen-Boekelo en anderen.

 

observe

  • Onze stoomtrein-lijn is als enige niet aangesloten op een NS-station, terwijl wij slechts 5 kilometer verderop van ons er 2 hebben, waar we voorheen op aangesloten waren (Enschede, maar daar staat nu een industriegebied voor op de oude spoordijk)

  • Wellicht dat er onderzoek gedaan kan worden naar 5 KM spoor van Boekelo naar Hengelo, zodat ook wij een goede aansluiting hebben op een NS station, en mensen niet meer per bus naar ons toe moeten komen. Er bestaat al 3 km spoorfiets-spoor over dat traject, als er nog een kleine 2 KM bijkomt, en nieuwe bochten/aanpassingen. Kan die stoomtrein van Haaksbergen naar Hengelo rijden en terug!

 

and request

partijen die hierover gaan zoals NS, Prorail, de provincie Overijssel en anderen: om verkenning/onderzoek te doen naar 5 km spoor te realiseren van Boekelo naar Hengelo. Zodat de Twentse stoomtrein ook een mooie aansluiting heeft op een regulier treinstation, net als die andere 5 genoemde stoomtreinlijnen. Waarvan al 3 KM over bestaand spoorfiets-spoor is, en er nog een kleine aanpassing van 2 KM nieuw spoor ontbreekt.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
infrastructuurexploitant 
Petition desk:
Closing date:
2026-12-03 
Lead petitioner:
Tim Sekac 

History

Signatures