U, de petitionaris
25288515939 c4a867f183

Treinstation Diemen Sniep en tram 9 naar station Weesp

129 ondertekeningen

Verbeter het openbaar vervoer bij het eindpunt van de Amsterdamse tramlijn 9 in Diemen Sniep! Er worden daar veel nieuwe woningen gebouwd en die wijk kan echt wel wat beter OV hebben!

Petitie

Wij

Bewoners van Diemen Sniep (bij het eindpunt van tram 9) en anderen

 

constateren

  • In de Diemense wijk Sniep bij de omgeving van het eindpunt van de Amsterdamse tramlijn 9 worden veel nieuwe woningen gebouwd, maar er is niet zulk goed openbaar vervoer.

  • Ook heb je daar bedrijven als Praxis, Gamma en een McDonalds die ook wel beter openbaar vervoer kunnen gebruiken zodat hun autoparkeerplaatsen niet altijd zo vol zitten.

  • NS en Prorail zouden bij de voormalige eindhalte van tram 9 Diemen Sniep een nieuw treinstation Diemen Sniep moeten maken, zodat reizigers van tram 9 bij Diemen Sniep op de treinen van Den Haag naar Hilversum, en van Hoofddorp naar Almere/Lelystad en andersom kunnen overstappen. De eindhalte is al naast het spoorviaduct.

  • Ook zou de stadsregio tramlijn 9 vanaf Sniep 9 kilometer door moeten trekken naar station Weesp, zodat Weesp ook een tramverbinding met Amsterdam heeft. Over een gecombineerde bus/auto/trambaan tot Weesp over de Keulse Vaart en de Provinciale Weg/Gooilandse weg. Na de Provinciale weg over dezelfde busroute als bus 66 van Bijlmer Arena naar Station Weesp, met dezelfde haltes.

 

en verzoeken

Treinstation Diemen Sniep en tram 9 naar Weesp.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
11-12-2024 
Petitionaris:
Tim Sekac 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen