U, de petitionaris

Trein-busverbinding Arnhem/Zevenaar/Emmerich am Rhein

960 ondertekeningen

Er is geen directe trein- of busverbinding tussen Arnhem/Zevenaar/Emmerich am Rhein. Vanuit practisch-, sociaal- en economisch oogpunt zou dit goed zijn en bijdragen aan: - efficient woon-, school- en werkverkeer, - onderlinge contacten, en - het tourisme dat kan profiteren van diversere winkelgelegenheden, eetgelegenheden, musea, festiviteiten, etc.

Petitie

Wij

Burgers tussen Arnhem/Zevenaar/Emmerich en andere belanghebbenden,

 

constateren

Met de auto is de afstand Arnhem - Emmerich ongeveer 30 km, over spoor is de afstand ongeveer hetzelfde maar... de trein stopt NIET in Emmerich, deze rijdt door naar Oberhausen, dan moet je terug met de stoptrein om maar liefst na 2:14 uur te arriveren in Emmerich. Wanneer de trein in Emmerich zou stoppen bedraagt de reistijd hooguit 30 minuten. Of met de bus van Emmerich naar 's Heerenberg, dan met bus naar 'n station. Erg tijdrovend en omslachtig.

 

en verzoeken

Één directe trein-busverbinding tussen Arnhem/Zevenaar/Emmerich.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Provincie Gelderland 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2016 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Ina Laarman 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

p jonkeŕ
kerkradë
AOW
ongeveer 2 maanden
Anoniem
2 maanden
A Degen
Emmerich am Rhein
2 maanden
Anoniem
3 maanden
Anoniem
3 maanden
Evgeny Kirillov
Wolfheze
3 maanden
Anoniem
5 maanden
John Swelsen
Arnhem
6 maanden
M.E. Huizen
Zevenaar
6 maanden
Anoniem
7 maanden
Esther Apswoude
zutphen
9 maanden
Anoniem
10 maanden

Nieuwtjes

Eerder toegevoegd

Vanaf zomer 2017 stoptrein tussen Arnhem en Dusseldorf

Vanaf de zomer van 2017 rijden rechtstreekse stoptreinen tussen Arnhem, Emmerich en Düsseldorf. Dat hebben staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) en de Duitse deelstaatminister Groschek van Noordrijn-Westfalen vandaag bekendgemaakt in Emmerich.

+Lees meer...

'De nieuwe stoptrein maakt de treinreis tussen Arnhem en Emmerich een stuk sneller. Van ruim 2 uur nu, naar een halfuur straks', aldus Mansveld.

Lees verder op Rijksoverheid.nl

De grensoverschrijdende verbinding komt in 2016/2017 tot stand!

Beste allemaal, Tijdens de Raadsvergadering in het Huis der Provinciën te Arnhem heb ik op 31 oktober 2012  de Raad toegesproken over het belang van dit traject. (zie link hieronder: Agendapunt 9) Het werd positief ontvangen. http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=ina%20laarman%20provincie%20gelderland%20raad%20&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fsis.prv.gelderland.nl%2Fbrondoc%2FPS%2F2012%2FVERSLAG%2FSIS11383.PDF&ei=a5pUOW6Jo7JswaD-YGoDA&usg=AFQjCNHpOdr0PkRSK7mxWt-lleCN-wdv0Q Het definitieve besluit viel tijdens de Provinciale Staten Vergadering van 7 november 2012 toen is door de Statenleden positief gestemd over de treinverbinding Düsseldorf -Arnhem. De Provincie heeft als laatste in rij hun goedkeuring gegeven aan dit grensoverschijrdend traject.

+Lees meer...

Nu wordt alles in werking gezet om deze grensoverschrijdende treinverbinding in 2016/2017 te verwezenlijken. Geweldig! Nu maar hopen dat er geen beren op de weg komen. Anders sein me in!   Groet, Ina Laarman 0049-28229157363  

Verbinding Emmerik - Zevenaar: 2200 handtekeningen

Verbinding Emmerik - Zevenaar: 2200 handtekeningen vrijdag 28 januari 2011 | 10:11 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 28 januari 2011 | 15:39 Tekstgrootte Ina Laarman strijdt voor ov tussen Arnhem en Emmerik.archieffoto Henk Rodrigo   EMMERIK - Ina Laarman overhandigt vrijdag op het gemeentehuis in Emmerik 2200   handtekeningen aan de burgemeesters Johannes   Diks van Emmerik en Jan   de Ruiter van Zevenaar. Met deze actie,   die de Emmerikse in december vorig jaar begon, hoopt ze voor elkaar te   krijgen dat er een directe trein-busverbinding tussen Arnhem, Zevenaar en   het Duitse Emmerik komt. Zie ook: Streven: trein Arnhem - Emmerik in 2016 Onderzoek naar trein en bus Arnhem-Emmerik Trein tussen Emmerik en Zevenaar stap dichterbij 1500 handtekeningen voor trein naar Emmerik Actie voor lijn tussen Emmerik en Arnhem   Vorige maand bood Laarman de petitie, die toen nog was ondertekend door 2130   personen aan aan Jaap Modder, voorzitter van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen   die de concessies in het gebied afgeeft. Jaap Modder over het herstellen van de treinverbinding tussen Nijmegen en   Kleve:.