U, de petitionaris
Avans hogeschool

Transparantie ontslagprocedure Avans Hogeschool

95 ondertekeningen

Na het beëindigen van het contract van een docente Engels begin dit schooljaar (2019-2020) en kort geleden van een ander zeer gewaardeerde docent Business Innovation, pleiten wij voor een transparante ontslagprocedure binnen de opleiding Business Innovation op Avans Hogeschool. Docenten mogen niet langer ontslagen worden omwille van technische redenen zonder inhoudelijke argumenten.

Petitie

Wij

Wij zijn studenten Business Innovation op Avans Hogeschool toebehorende aan de AOMI academie, die graag willen meekijken en meedenken bij het waarborgen van de kwaliteit van ons onderwijs. - Als student zijnde is het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van ons onderwijs, zoals Avans Hogeschool dit ook ambieert.

 

constateren

  • Wij constateren dat er op dit moment niet naar de kwaliteiten van docenten wordt gekeken bij het beëindigen van contracten. Er is ongewenste speelruimte ontstaan om de contracten van medewerkers te beëindigen, ongeacht de gehanteerde regels binnen Avans Hogeschool.

  • Ook constateren wij dat de docentenquêtes die digitaal worden verstuurd, geen volledige weergave geven van de zienswijze van studenten omtrent het functioneren van de docenten.

 

en verzoeken

Wij verzoeken een transparante ontslagprocedure binnen Avans Hogeschool te hanteren voor het waarborgen van de kwaliteit van de opleiding Business Innovation, door docenten inhoudelijk en face-to-face te beoordelen en hierbij studenten te betrekken. Net zoals dit ook gaat bij de sollicitatieprocedure van nieuwe werknemers.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
schoolbestuur 
Petitieloket:
Petitionaris:
Pubien Datthijn  

Geschiedenis

Ondertekeningen