You, the petitioner
Image

Bedien de Toekomstige Zuiderzeelijn met een Internationale train naar Kopenhagen, en een nachttrein naar Stockholm!

736 signatures

maak een rechstreekse treinverbinding van Nederland naar Denemarken en Zweden!

Petition

We

Treinreizigers in de randstad, die vaak de trein naar het Buitenland nemen.

 

observe

Er was en wordt in Nederland nogsteeds gesproken over een nieuwe snellere spoorlijn Van Amsterdam naar Groningen (de Zuiderzeelijn) die schijnt volgens spoorvisie 2040 gereed te zijn, of misschien nog wel voor die Tijd. Over die lijn zal een internationale trein van Amsterdam via Lelystad, Heerenveen, Groningen en Bremen naar Hamburg rijden. Maar het Ou veel handiger zijn als die gewoon meteen doorrijd naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, en ook een nachttrein van Amsterdam naar de Zweedse hoofdstad Stockholm rijdt. Want er bestaat gelukkig al treinspoor tussen Hamburg en Kopenhagen, en tussen Kopenhagen en Stockholm.

 

and request

Als straks die Zuiderzeelijn klaar ligt, en die internationale Intercity van Amsterdam naar Hamburg rijdt. Laat die trein dan meteen over bestaand spoor doorrijden naar Kopenhagen CS, en laat dan ook over (ook al) bestaand spoor een nachttrein van Amsterdam CS naar Stockholm CS. Dan zou men op die manier ook (optioneel) goedkoper van Nederland naar Denemarken en Zweden kunnen reizen met de trein.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2025-12-23 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures