U, de petitionaris

Toegang van hulp- en geleidehonden tot openbare ruimtes wettelijk regelen

8.495 ondertekeningen

Helma Verhoeven loopt van 31 augustus 2013 tot en met 11 september 2013 haar Hellumstocht door Nederland om meer aandacht te vragen voor het probleem dat Hulp- en Geleidehonden nog vaak geweigerd worden in openbare ruimtes. Op 11 september wil zij de handtekeningen van deze petitie aan de Tweede Kamer aanbieden. Help mee en teken deze petitie als U van mening bent dat Hulp- en Geleidehonden nooit geweigerd mogen worden in openbare ruimtes. Gebruikers van Hulp- en Geleidehonden zijn afhankelijk van hun hond en er moet een wet komen die de toegang tot openbare ruimtes garandeert. Wilt u 11 september 2013 naar de Tweede Kamer komen, hou dan de website van Helma in de gaten. www.hellumstocht.nl

Petitie

Wij

gebruikers van Hulp- en Geleidehonden en alle anderen die hen ondersteunen in deze petitie.

 

constateren

dat er in Nederland nog steeds Hulp- en Geleidehonden geweigerd worden in openbare ruimtes, zoals winkels, restaurants, hotels, openbaar vervoer et cetera. Hierdoor worden mensen, die afhankelijk zijn van erkende* Hulp- en Geleidehonden, dagelijks de toegang geweigerd hetgeen in onze ogen discriminatie is en zorgt voor maatschappelijke ongelijkheid.

*Erkend zijn die Hulp- en Geleidehonden die opgeleid zijn door een door Assistance Dogs International (ADI) of International Guide Dog Federation (IGDF) geaccrediteerde organisatie.

 

en verzoeken

wij de Tweede Kamer om wetgeving die de fundamentele rechten op gelijkheid beschermt, ongeacht handicap of beperking en ook waarborgt dat mensen met een beperking samen met hun hulp- en/of geleidehond gegarandeerd toegang hebben tot openbare ruimtes, werkplekken en openbaar vervoer.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Petitieloket:
Einddatum:
11-09-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Helma Verhoeven 
Organisatie:
Stichting BultersMekke 

Geschiedenis

Ondertekeningen