U, de petitionaris
Da petitie 260

Titelbescherming doktersassistent noodzakelijk

6.205 ondertekeningen

In Nederland mag iedereen zich doktersassistent noemen. Hiervoor is geen diploma nodig. Een onwenselijke situatie die vraagt om een opleiding en titelbescherming. De huidige zorg vereist een deskundige professional die aantoonbaar haar vak verstaat. De doktersassistent hoort thuis in de Wet BIG.

Petitie

Wij

de beroepsvereniging van doktersassistenten (NVDA), doktersassistenten, (huis)artsen, specialisten en patiƫnten

 

constateren dat:

dat doktersassistenten een grote verscheidenheid aan verantwoordelijkheden en taken hebben. Ze schatten de aard en de urgentie van een zorgvraag in, geven advies en voorlichting en verrichten medische en voorbehouden handelingen. Dit kan niet zonder hiervoor een opleiding te hebben afgerond en vervolgens na- en bijscholing te volgen. Om de kwaliteit van zorg te borgen, is daarom titelbescherming noodzakelijk.

 

en verzoeken

opname van het beroep van doktersassistent in artikel 34 van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Dit schept duidelijkheid voor de patiƫnt en belangrijker: het leidt tot behoud en verbetering van de kwaliteit van zorg. Belangrijke taken waar de doktersassistent onmisbaar is, zoals triage, advisering en het verrichten van voorbehouden handelingen rechtvaardigen een wettelijke titelbescherming.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2020 
Petitionaris:
Kees Gillis, voorzitter  
Organisatie:
NVDA, de beroepsvereniging van doktersassistenten 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen