You, the petitioner
Da petitie 260

Titelbescherming doktersassistent noodzakelijk

6,205 signatures

In Nederland mag iedereen zich doktersassistent noemen. Hiervoor is geen diploma nodig. Een onwenselijke situatie die vraagt om een opleiding en titelbescherming. De huidige zorg vereist een deskundige professional die aantoonbaar haar vak verstaat. De doktersassistent hoort thuis in de Wet BIG.

Petition

We

de beroepsvereniging van doktersassistenten (NVDA), doktersassistenten, (huis)artsen, specialisten en patiƫnten

 

establish that:

dat doktersassistenten een grote verscheidenheid aan verantwoordelijkheden en taken hebben. Ze schatten de aard en de urgentie van een zorgvraag in, geven advies en voorlichting en verrichten medische en voorbehouden handelingen. Dit kan niet zonder hiervoor een opleiding te hebben afgerond en vervolgens na- en bijscholing te volgen. Om de kwaliteit van zorg te borgen, is daarom titelbescherming noodzakelijk.

 

and request

opname van het beroep van doktersassistent in artikel 34 van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Dit schept duidelijkheid voor de patiƫnt en belangrijker: het leidt tot behoud en verbetering van de kwaliteit van zorg. Belangrijke taken waar de doktersassistent onmisbaar is, zoals triage, advisering en het verrichten van voorbehouden handelingen rechtvaardigen een wettelijke titelbescherming.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-01-01 
Lead petitioner:
Kees Gillis, voorzitter  
Organisation:
NVDA, de beroepsvereniging van doktersassistenten 
Website:

History

Signatures