U, de petitionaris
Da petitie 260

Titelbescherming doktersassistent noodzakelijk

6.007 ondertekeningen

In Nederland mag iedereen zich doktersassistent noemen. Hiervoor is geen diploma nodig. Een onwenselijke situatie die vraagt om een opleiding en titelbescherming. De huidige zorg vereist een deskundige professional die aantoonbaar haar vak verstaat. De doktersassistent hoort thuis in de Wet BIG.

Petitie

Wij

de beroepsvereniging van doktersassistenten (NVDA), doktersassistenten, (huis)artsen, specialisten en patiënten

 

constateren

dat doktersassistenten een grote verscheidenheid aan verantwoordelijkheden en taken hebben. Ze schatten de aard en de urgentie van een zorgvraag in, geven advies en voorlichting en verrichten medische en voorbehouden handelingen. Dit kan niet zonder hiervoor een opleiding te hebben afgerond en vervolgens na- en bijscholing te volgen. Om de kwaliteit van zorg te borgen, is daarom titelbescherming noodzakelijk.

 

en verzoeken

opname van het beroep van doktersassistent in artikel 34 van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Dit schept duidelijkheid voor de patiënt en belangrijker: het leidt tot behoud en verbetering van de kwaliteit van zorg. Belangrijke taken waar de doktersassistent onmisbaar is, zoals triage, advisering en het verrichten van voorbehouden handelingen rechtvaardigen een wettelijke titelbescherming.

Onderteken deze petitie

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-01-2018 
Antwoord verwacht:
11-12-2018 
Status:
Ondertekenbaar 
Petitionaris:
Kees Gillis, voorzitter  
Organisatie:
NVDA, de beroepsvereniging van doktersassistenten 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.