U, de petitionaris
Theresiastraat

Theresiastaat winkelstraat autovrij

12 ondertekeningen

De Theresiastraat is een winkelstraat en moet, naar voorbeeld van de binnenstad, autovrij worden. Zo wordt de straat veiliger en aantrekkelijker.

Petitie

Wij

Inwoners van de gemeente Den Haag en gebruikers van de winkelstraat Theresiastraat

 

constateren

  • dat de verkeersdrukte in de Theresiastraat groot is, wat te vaak leidt tot gevaarlijke situaties voor voetgangers en fietsers,

  • dat de Theresiastraat te vaak gebruikt wordt als een "snelweg" naar (en vanuit) Mariahoeve,

  • dat de luchtkwaliteit van de Theresiastraat te lijden heeft onder het drukke autoverkeer

  • en dat er voor personenvervoer voldoende alternatieven zijn in de vorm van de Bezuidenhoutseweg, de Juliana van Stolberglaan en het Schenkkadetraject

 

en verzoeken

de gemeente Den Haag om de Theresiastraat af te sluiten voor personenauto's.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
22-10-2017 
Petitionaris:
Marcel Rijs 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie 'Maak de Haagse Theresiastraat autovrij' van start

Op 21 juli 2017 is de petitie 'Theresiastraat winkelstraat autovrij' van start gegaan. Doel van de petitie is om de Haagse Theresiastraat af te sluiten voor personenauto's.

De Haagse Theresiastraat is een begrip: een aantrekkelijke winkelstraat met veel horeca en een divers aanbod aan gespecialiseerde winkels.

+Lees meer...

Maar helaas wordt de straat ook gebruikt voor doorgaand verkeer.

De vele honderden auto's die elke dag door de straat rijden zorgen voor gevaarlijke situaties, met name voor voetgangers en fietsers. Er zou voldoende ruimte zijn voor terrassen en evenementen als er niet altijd rekening gehouden zou moeten worden met autoverkeer.

Vreemd genoeg biedt de omgeving voldoende alternatieven: de Bezuidenhoutseweg, de Juliana van Stolberglaan en het Schenkkadetraject zijn drukke verkeersroutes die allen dezelfde richting volgen. De noodzaak voor het gebruiken van de Theresiastraat voor (personen)autoverkeer is daarmee feitelijk niet aanwezig.

Deze petitie zal hopelijk leiden tot voldoende ondertekeningen, zodat dit idee besproken kan worden in de Haagse gemeenteraad

21-07-2017