U, de petitionaris

Terugkoop en renovatie van zwembad Het Keerpunt Zoetermeer

2.262 ondertekeningen

Wij, de inwoners van Zoetermeer en verre omstreken, zwemliefhebbers van alle leeftijden, die van zwembad Het Keerpunt genoten hebben in het verleden en bovendien Het Keerpunt beschouwen als een zwembad met historische waarde voor Zoetermeer, willen een volledig herstel van het buitenbad gedeelte.

Petitie

Wij

Wij, de inwoners van Zoetermeer en verre omstreken, zwemliefhebbers van alle leeftijden,

 

constateren dat:

Constateren dat de verkoop van dit zwembad door de Gemeente Zoetermeer aan een particuliere eigenaar bepaald geen succes is geweest.

Het buitenbad gedeelte is niet meer wat het ooit is geweest, opgesplitst, verkocht en versnipperd en is hard aan renovatie toe. Wat betreft het zwembeleid in de zomer zijn zwemliefhebbers overgeleverd aan de nukken van de eigenaar, en moeten elk jaar maar afwachten of het buitenbad wel opengaat.

 

en verzoeken

Wij eisen dat de Gemeente het zwembad terugkoopt van de huidige eigenaar en buitenbad Het Keerpunt volledig renoveert.

Dit betekent volledig herstel van Zwembad Het Keerpunt zoals het vroeger ooit was en dus ook van de springkuil en van het 50-meter bad met de tribunes.

Een stad met een inwonersaantal van 124.089 kan zich geen Sportstad noemen als inwoners en andere zwemliefhebbers uit de regio naar een andere stad moeten om te gaan zwemmen.

Het antwoord

Over drie jaar een nieuw zwembad in Zoetermeer

Een jaar later nadat de petitie is overhandigd aan de LHN, kwam Dhr. Nawijn met het plan binnen drie jaar een nieuw zwembad te willen realiseren in Zoetermeer, met behulp van het bedrijfsleven. Of dit ook echt gaat gebeuren is nog niet zeker.

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Zoetermeer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-05-2016 
Antwoord verwacht:
02-08-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
A.M. Smits 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Over drie jaar een nieuw zwembad in Zoetermeer

Een jaar later nadat de petitie is overhandigd aan de LHN, kwam Dhr. Nawijn met het plan binnen drie jaar een nieuw zwembad te willen realiseren in Zoetermeer, met behulp van het bedrijfsleven.

+Lees meer...

Of dit ook echt gaat gebeuren is nog niet zeker.

06-07-2017

LHN neemt de petitie in beraad

Maandag 23 mei is deze petitie met 2169 handtekeningen overhandigd aan Mr. Hilbrand Nawijn, de fractievoorzitter van Lijst Hilbrand Nawijn.

+Lees meer...

De LHN is de tweede partij in Zoetermeer en beheert o.a. de sportportefeuille. De LHN neemt de petitie de komende tijd in beraad.

30-05-2016