U, de petitionaris

Teken voor Tae Young zijn Toekomst

2.130 ondertekeningen

Sinds 3 maanden is mijn vriend Tae Young Park Nederland uitgezet. Een van origine Zuid-Koreaanse jongen die hier al 14 jaar woont, leeft en onderwijs krijgt. Nu lijkt de kans hem te worden ontnomen om zijn examens VWO af te leggen. Teken voor zijn toekomst! Voor het complete verhaal, kijk onder de rubriek blog van de volgende weblog! tekenvoortae.webnode.nl

Petitie

Wij

Iedereen die geeft om de toekomst van een jongen wiens toekomst te grabbel dreigt te worden gegooid.

 

constateren

Wij constateren dat Tae Young, die hier tot zijn weekendje Londen legaal verbleef, op het vliegveld niet voldoende is voorgelicht over eventuele gevolgen. Bovendien verandert dit weekendje niks aan zijn 14 jaar die hij hier, indien hij zijn examen niet mag maken, zonder enig nut zou hebben doorgebracht. Daarom moet hij op zijn minst de kans krijgen op het maken van examens, en dus een toekomst waarmee hij zich ook buiten Nederland kan redden.

 

en verzoeken

Wij willen voor Tae Young de eerlijke kans op het afdwingen van een goeie toekomst. Wanneer hij zijn examens niet mag maken, zou dat betekenen dat de 14 jaar die hij (legaal!) in Nederland heeft doorgebracht, voor niets zijn geweest. Een onmenselijk oordeel in mijn ogen, wat zijn leven volledig op zijn kop gooit, in welk land deze toekomst dan ook mag liggen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
22-05-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Gerben Spaan 

Geschiedenis

Ondertekeningen