U, de petitionaris
Park1

Tegen zonnepark in de landelijke omgeving van Zuna

701 ondertekeningen

Offer het mooie landschap in Zuna niet op aan een zonnepark. Duurzame energie is belangrijk, maar dit moet niet ten koste gaan van de natuur, waar zoveel mensen van genieten. Buurtbewoners vinden dit geen goed plan. Het open landschap met houtwallen, grenzend aan de Zunasche heide zal zo zijn landelijke karakter verliezen. Een zonnepark past niet in de natuur van Zuna.

Petitie

Wij

Omwonenden en bezoekers van dit natuurgebied zoals wandelaars, fietsers en recreanten.

 

constateren

  • CONZ heeft plannen om een zonnepark aan de Schoneveldsweg in Zuna te exploiteren.
  • Fietsers, wandelaars en recreanten gebruiken dit gebied veelvuldig vanwege het fraaie weidse uitzicht welke doorloopt tot aan de Holterberg.
  • Landschappelijke waardevolle gebieden zijn niet geschikt voor zonneparken.
  • Een zonnepark tast het zeer gewaardeerde landschap aan, het herstelde natuurgebied zal worden verpest door een industriĆ«le uitstraling.

 

en verzoeken

om niet mee te werken aan de exploitatie van dit zonnepark, maar juist die vormen van zonne-energie te stimuleren die minder impact hebben op het landschap, zoals zonnepanelen op daken van bedrijfspanden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Wierden 
Petitieloket:
Einddatum:
05-03-2020 
Petitionaris:
Jennie Smit-Zandvoort 
Organisatie:
Buurtbewoners van Zuna  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen