U, de petitionaris
Protestaffiche a2 420x594mm 4

Tegen windpark de Drentse Monden en voor een zonnepark

1.204 ondertekeningen

Stichting Platform Storm en haar advocaten van Li & van Wieringen verzoeken het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer te besluiten te stoppen met de ontwikkeling van windpark de Drentse Monden. En in plaats daarvan de realisatie van zonnepark de Veenkoloniën te ondersteunen en mogelijk te maken.

Petitie

Wij

Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van de Drentse Veenkoloniën.

 

constateren

Dat er geen draagvlak is voor windpark de Drentse Monden. Omdat mega windturbines van meer dan 200 meter hoog aan 2 of 3 zijden van onze woningen grote negatieve gevolgen hebben voor onze rustige en landelijke leefomgeving. Windturbines volgens het voorlopig inpassingsplan zullen leiden tot geluidsoverlast, gezondheidsproblemen, slagschaduw, waardedaling woningen, onverkoopbare woningen, extra krimp van de regio, wegblijven van toeristen, het verdwijnen van banen, etcetera.

 

en verzoeken

Minister Henk Kamp, het ministerie van Economische Zaken en de Tweede Kamer te besluiten te stoppen met de ontwikkeling van windpark de Drentse Monden. En in plaats daarvan de realisatie van zonnepark de Veenkoloniën te ondersteunen en mogelijk te maken. Het ontwikkelde zonnepark heeft draagvlak bij de bewoners, zorgt voor werkgelegenheid, past in een duurzame leefomgeving en kan kosteneffectief concurreren met windenergie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-06-2016 
Petitionaris:
Karl Voshaart 
Organisatie:
Stichting Platform Storm 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen