U, de petitionaris

Tegen: Wet elektronica in de hand in het verkeer (Artikel 61a, RVV 1990)

1 ondertekening

De nieuwe wet lijkt rationeel: "u mag geen mobiele telefoon gebruiken in het verkeer." Maar het in de hand houden van een elektronisch apparaat is genoeg voor een boete. Een nummer veranderen op de fiets, even een adres invoeren op Google Maps, je telefoon uit de zak halen en in de houder plaatsen.

Petitie

Wij

Wij vinden deze wet disproportioneel vrijheid beperken tegenover de veiligheid die het opbrengt.

 

constateren

Te veel gedrag wordt gecriminaliseerd. Dit is de veiligheidsparadox waar veiligheid boven vrijheid wordt gesteld. De wet voor roekeloos rijgedrag zou de politie genoeg mogelijkheid moeten geven een veilig verkeerssituatie te creëren. Deze wet geeft ook nog eens de politie het recht zonder uw aan te houden een boete digitaal te verzenden omdat ze iets in uw hand zagen, dit gaat tot onterechte boetes en misbruik leiden.

 

en verzoeken

Dat de nieuwe wet wordt aangepast of geschrapt. Deze wet is een te grote beperking van vrijheid tegenover de hoeveelheid veiligheid die het opbrengt. Uit goede intenties maar slecht uitgevoerd. Deze wet zal onpopulair zijn, politie kracht verspillen, en niet tot een veiligere verkeerssituatie leiden. Het zwaar bestraffen van afgeleid autorijden is een goed idee maar dit is zeker niet de methode.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
06-10-2019 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Vincent Noteboom 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen