You, the petitioner
Verdozing

Tegen verdozing door distributiecentra en industrie in waardevol Brabants landschap

3,785 signatures

Dit is een initiatief van bewoners van de Reeshof, buitengebied Zuidwest Tilburg, Gilze en Hulten. Wij zijn tegen de komst van grootschalige distributiecentra en industrie bij ”Wijkevoort” in de achtertuin van de Reeshof. Deze verdozing geeft onherstelbare aantasting van het Brabantse landschap!

Petition

We

allen die tegen de komst zijn van grote distributiecentra en industrie naast een groot woongebied

 

observe

  • dat er grote distributiecentra en industrie komt naast de Reeshof, ten koste van waardevol agrarisch landschap;

  • dat dit overlast zal geven van geluid, stank, licht, verkeer, fijnstof en stikstof voor mens, plant, dier en milieu;

  • het verlies van het leefgebied van uilen, vleermuizen, reeën, en weidevogels;

  • het verlies van historisch landschap en agrarisch erfgoed;

  • de opmars van grote logistieke blokkendozen die gestopt moet worden.

 

and request

  • de gemeente Tilburg, als eigenaar van de meeste gronden, dat er een nieuw plan komt voor een toekomstbestendig buitengebied waar iedere (Til)burger van mag en kan genieten.

  • dat dit plan met agrarisch / recreatieve invulling met veel meer respect voor bewoners, natuur, landbouw en landschap wordt gedragen door omwonenden én mensen uit de Reeshof.

  • de gemeente Tilburg om ecologische belangen en belangen van bewoners boven economische belangen en winstbejag van ontwikkelaars te stellen.

  • de gemeente Tilburg om de openheid van het landschap 'Wijkevoort' te omarmen, te koesteren samen met ons nog beter te verzorgen en niet achteloos op te offeren aan economische groei door de bouw van deze grote logistieke blokkendozen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

History

Signatures

Updates

Het spel gaat op de wagen

Ondanks alle protesten en de maatschappelijke weerstand gaat de gemeente Tilburg rond Pasen 2021 de bestemmingsplan procedure opstarten voor wat zij noemen: Werklandschap Wijkevoort. Iedereen die dat wil mag zienswijzen indienen. Zodra de plannen openbaar gemaakt zijn zullen wij dat hier melden..

2021-03-31

'inleidend verzoek voor referendum Wijkevoort

Gisteren, 28 september 2020, is een inleidend verzoek voor een referendum de lucht in gegaan. Alle Tilburgse kiesgerechtigden die een raadgevend referendum over Wijkevoort willen kunnen dit verzoek steunen via:

https://www.tilburg.nl/stad-bestuur/bestuur/referendum/

Op die site staat ook precies uitgelegd hoe het werkt. Heeft u stemrecht in Tilburg, steunt u dan ook dit verzoek?.

2020-09-29

Gemeenteraad Tilburg heeft voorbesluit Wijkevoort genomen

Gisteravond 21 september, na een lange on-line vergadering heeft (alleen) de coalitie ingestemd met het laten doorgaan van Wijkevoort. Dit is natuurlijk zeer teleurstellend.

+Read more...

Maar we geven de moed niet op. Zolang er nog geen bestemmingsplan is aangenomen is ons mooie buitengebied nog gewoon agrarisch.

2020-09-22