U, de petitionaris
Screenshot 20210424 134334 word

Tegen het vernieuwingsplan van het windpark Haringvlietdam

1.109 ondertekeningen

Gemeente Hellevoetsluis, E-connetion, provincie Zuid Holland en Rijkswaterstaat willen samen het bestaande windpark Haringvlietdam upgraden.

Met deze upgrade willen ze de bestaande 6 molens op de buitenzijde dam weghalen en vervangen met 2 windmolens +/- 200m hoog op het recreatiegebied Quackstrand

Petitie

Wij

Alle bewoners van Hellevoetsluis, Voorne Putten, Z-Holland, toeristen & liefhebbers van Quackstrand.

 

constateren

  • Groene energie is gewenst, maar niet ten koste van schaarse rust, recreatie- en natuurgebied.

  • Het ondoordachte plan om 2 windmolens van 200 m hoog aan de binnenzijde van de Haringvlietdam.

  • Dat het gebied Quackstrand en Quackjeswater bijdraagt aan woongenot, toeristme, onthaasten en natuur.

  • Dat er te weinig gekeken naar andere opties, de negatieve impact op natuur- en recreatiegebieden, en geluid.

 

en verzoeken

  • Gemeente Hellevoetsluis om de vergunning NIET te verlenen voor het vernieuwen van windpark Haringvlietdam.

  • RWS, E-connetion, provincie Zuid Holland en Hellevoetsluis te overwegen de plannen te herzien en optie hergebruiken van de bestaande fundaties, kabels, tussenstations van de windmolens aan de buitenzijde Haringvlietdam.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hellevoetsluis 
Petitieloket:
Einddatum:
30-08-2021 
Petitionaris:
Mike Raats 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

1000 keer getekend

We mogen met trost zeggen dat de magische 1000 voorbij zijn.. Dank jullie allemaal voor tekenen..

Blijf de petitie verspreiden...

.

01-05-2021

Copy uit Groot Hellevoet.nl om woedend te worden..

Gemeenteraad Hellevoetsluis stemt in met coördinatieregeling do 29 apr 2021, 12:36 In de gemeenteraadsvergadering van woensdag 28 april jl. heeft de gemeenteraad besloten dat het college van Hellevoetsluis bij het project om twee hoge windturbines te bouwen langs het Haringvliet gebruik mag maken van een gemeentelijke coördinatieregeling.

+Lees meer...

Deze regeling sluit een bezwarenprocedure uit. Als inwoners nu toch nog bezwaar willen maken, dan kan dat alleen nog bij de Raad van State. Normaliter is de termijn voor het instellen van hoger beroep 6 weken.

Het Kernplatform Duinhoek, waarin zo’n 250 inwoners hebben verenigd, denkt nu na over eventueel volgende stappen.

In de raadsvergadering van 8 april jl. stond het agendapunt instemmen met ‘het toepassen van de gemeentelijke coördinatieregeling voor het realiseren van twee nieuwe windturbines op de Haringvlietdam’ al op de agenda, echter toen is de stemming op verzoek van de D’66-fractie uitgesteld naar 28 april.

Er was daarvoor al behoorlijke reuring ontstaan, doordat de gemeente Hellevoetsluis niet alle betrokken inwoners heeft geïnformeerd.

Locatie staat geheel vast

In een interview met het AD liet wethouder Peter Schop vorige week na een gesprek met leden van het Kernplatform Duinhoek al weten dat hij met zijn rug tegen de muur staat, want “Die windturbines móéten er komen van de provincie, Den Haag en de Europese Unie.” Verder stelde hij ”Het maak niet uit hóé ik het zeg, de boodschap blijft natuurlijk waardeloos voor hen.’’ Met ‘hen’, bedoelt de wethouder alle bezorgde inwoners van Hellevoetsluis en omstreken.

In de raadsvergadering van 28 april herhaalde de wethouder dat de locatie van de windmolens geheel vaststaat.

Kernplatform Duinhoek

Het Kernplatform stelt dat de gemeente met het toepassen van een gemeentelijke coördinatieregeling omwonenden en eigenaren van recreatiewoningen de mogelijkheid ontneemt om bezwaar te maken. Daarmee overtreedt de gemeente haar eigen richtlijnen. Overigens is het Kernplatform niet absoluut tegen windturbines of windenergie, maar men wil wel meepraten over de plaatsing ervan.

Op https://windharingvlietdam.petities.nl zijn inwoners inmiddels een petitie gestart tegen de plaatsing van de windturbines. Deze is al bijna 1.000 keer ondertekend.

Deadline

Eind september 2021 is de deadline voor het bestemmingsplan. Vertraging op welke manier dan ook maakt de kans groter maakt dat het project vertraging oploopt én een stuk duurder wordt. Projectontwikkelaar E-Connection kan dan de nodige subsidies mislopen en mochten zij zich terugtrekken, dan verliest Hellevoetsluis niet alleen de regie over de plaatsing van de turbines, maar ook over hoeveel het er zullen zijn

30-04-2021

Het plan is door de gemeenteraad aangenomen

Vanavond werd helaas het plan van de mega molens op de Haringvlietdam zonder enig probleem door de gemeenteraad vergadering geloodst.

Helaas waren er maar 3 partijen op tegen, 1 stem PvdA, 2 stemmen van Groen Links. De rest van alle partijen VVD, IBH, CDA , D66 hebben voor gestemd..

Hun vinden het belang dat de mega molens er komen, belangrijker dan de welzijn dan hun inwoners, ondernemers, toeristen en de natuur.

Ik betreur deze beslissing, maar ik roep op iedereen om deze petitie te tekenen, verspreiden en bezwaarschriften in de dienen bij de gemeente..

Laat je stem horen en samen staan we sterk...

28-04-2021