U, de petitionaris
Dumpen tarief 20 juni

Tegen het hoogste en duurste afvalstoffentarief van Nederland

1.845 ondertekeningen

Het tarief afvalstoffenheffing voor éénpersoonshuishoudens is in Almere het HOOGSTE en DUURSTE van HEEL het land. Maar liefst 352,08 €. Meer dan 95 % van de gemeenten kent een beter systeem waarbij meerpersoonshuishoudens meer betalen ook omdat meer mensen gemiddeld ook meer afval produceren.

Petitie

Wij

eenpersoonshuishoudens, alleenstaanden, ouderen, jonge starters en solidaire meerpersoonshuishoudens

 

constateren dat:

  1. Almere heeft het hoogste en duurste tarief afvalstoffenheffing voor eenpersoonshuishoudens van heel Nederland

  2. eenpersoonshuishoudens naar verhouding al meer kwijt zijn aan woonlasten als % van het inkomen

  3. eenpersoonshuishoudens gemiddeld minder afval produceren dan meer mensen in een huishouden

  4. al meer dan 95% van de gemeenten een apart lager tarief kennen

 

en verzoeken

een apart lager tarief afvalstoffenheffing in te voeren voor eenpersoonshuishoudens per begroting 2020.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
19.05.2019 
Petitionaris:
Tjeerd Herrema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Afvalstoffentarief 2020 stijgt met maar liefst 7,4 % in de duurste stad van Nederland

Beste ondertekenaars van de petitie.

Het college Almere komt voor de begroting 2020 met het voorstel om het tarief voor afvalstoffen met maar liefst 7,4 % te verhogen tot €378,08 en het is al het hoogste tarief van Nederland.

+Lees meer...

In het collegeprogramma 2018-2022 staat de volgende belofte: “Aanvullend zorgen wij voor een verlaging van de afvalstoffenheffing en een gedifferentieerd tarief” Precies waar de petitie om vroeg. Maar wat het college doet in de praktijk het tegenovergestelde. Geen gedifferentieerd tarief en een enorme stijging van maar liefst 7,4 %. Belofte maakt schuld zou je zeggen, maar de eigen belofte blijkt niets waard en de woonlasten worden flink verzwaard. Protesteer hier tegen en laat de gemeenteraad weten dat de maat vol is

10.10.2019

donderdag 20 juni 21 uur aanbieding petitie aan de gemeenteraad Almere, de duurste

Donderdag 20 juni om 21 uur zal de petitie met meer dan 1800 handtekeningen tegen de ⬆️hoogste⬆️ afvalstoffenheffing van Nederland voor alleenstaanden in Almere (352 €) aan de gemeenteraad aangeboden in de ontmoetingsruimte op D2 in het stadhuis. Van harte welkom als je de aanbieding wilt ondersteunen.

Meer dan 1800 handtekeningen uit alle hoeken van de stad.

+Lees meer...

Van Haven tot Hout en van Poort tot Buiten. Van student tot kapster, van schilder tot taxichauffeur, van gepensioneerd tot alleenstaande ouder. Van werkloos tot ondernemer. Maar ook meerpersoonshuishoudens die melden “ ik woon in een tweepersoonshuishouden en vind het niet erg als mijn lasten iets zouden stijgen om alleenwonenden fair te kunnen behandelen” Een alleenstaande schrijft “eindelijk neemt iemand eens actie, want mijn buren met z’n 5’n betalen hetzelfde als ik.. echt belachelijk”. Meer dan 95% van de gemeenten heeft een apart ⬇️lager⬇️ tarief voor alleenstaanden. Laat de alleenstaanden in Almere niet langer het kind van de hoogste afvalrekening van Nederland zijn!

11.06.2019