U, de petitionaris

Tegen het Europese (volks)lied maar voor het Wilhelmus

586 ondertekeningen

Beste Nederlander,

Zoals u kunt lezen in de kop van deze petitie ben ik tegen het spelen van het Europese lied tijdens ceremoniële herdenkingen in Nederland. Wij zijn misschien dan wel lid van de Europese Unie maar zijn nog steeds Nederlander!

Ik ben voor Het Wilhelmus als volkslied!

Ray Laumen

Petitie

Wij

Wij als Nederlanders, tegen het Europese volkslied

 

constateren

  • dat tijdens officiële gelegenheden op Nederlandse bodem het spelen van het Europese lied plaats heeft gemaakt voor ons volkslied!

  • Dit stellen wij als Nederlanders NIET op prijs en vragen u dan ook met KLEM alleen het spelen van het Europese lied te doen bij niet-Nederlandse ceremoniële gelegenheden of wel herdenkingen!

  • Nederlanders die trots zijn op ons EIGEN Volkslied en willen deze traditie graag zo houden.

 

en verzoeken

  • per direct te stoppen met het spelen van het Europese lied tijdens ceremoniële herdenkingen in Nederland en het trotse Wilhelmus ten aller tijden te doen spelen als Nationaal symbool en Nationale Volkslied!

  • Het spelen van het Europese lied tijdens ceremoniële herdenkingen in Nederland moet plaats maken voor het ten aller tijden te spelen Volkslied HET WILHELMUS tijdens alles Nederlandse ceremoniële herdenkingen e.d.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
21-04-2020 
Petitionaris:
Raymond Laumen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Correctie

Een update.. Het spelen van het Nederlandse volkied moet ten aller tijde tijdens ceremoniële herdenkingen in Nederland voorrang hebben op het Europese lied!!

Daar wij Nederlanders zijn en zullen en willen graag deze Traditie in eren houden !

Mvg Raymond .

23-01-2020