You, the petitioner

tegen de 'verFriezing' van de gemeente Dantumadeel

6 signatures

tegen de 'verFriezing' van de gemeente Dantumadeel

Petition

We

burgers van de gemeente Dantumadeel

 

establish that:

dat het besluit van de gemeente Dantumadeel, om alle plaats- en straatnamen te wijzigen in het Fries dient te worden heroverwogen. Wij hebben de volgende argumenten voor deze stelling:

  1. Inkomstenderving en hoge kosten voor ondernemers Het aanpassen van drukwerk, belettering van bedrijfswagens en gevels leidt tot hoge kosten. Daarnaast zullen klanten en leveranciers grote moeite hebben om de bedrijven in de gemeente te vinden. Immers, kaarten en navigatiesystemen zullen, met name de eerste jaren, tegenstrijdige informatie geven over de juiste spelling van plaats- en straatnamen in de gemeente. Inkomstenderving is het onvermijdelijke gevolg.

  2. Ergernis voor burgers Iedere burger heeft noodzakelijkerwijs regelmatig (voornamelijk telefonisch) contact met landelijke instanties. Denk aan verzekeringsmaatschappijen, banken, reisbureaus et cetera. Telefonistes van landelijke organisaties hebben grote moeite om de Friese namen uit te spreken en te verstaan. Irritatie voor de burgers en de betreffende instanties is het gevolg.

  3. De kosten van de operatie Het aanpassen van de bewegwijzering en het vervangen van de plaatsnaam- en straatnaamborden geschiedt met belastinggeld. Dit geld kan op talloze manieren beter worden besteed aan andere projecten.

  4. Afschrikeffect op bedrijven Het aantal bedrijven dat zich potentieel in de gemeente wil vestigen zal ongetwijfeld afnemen. Ondernemers worden afgeschrikt door de (voor hen) onuitspreekbare plaats- en straatnamen.

  5. Beeldvorming Met de Friese namen geeft de gemeente een helder signaal af: kennelijk wil de gemeente een muur rond de grenzen optrekken en zich verder isoleren binnen Nederland en Europa. Dit stelt de gemeente, haar burgers en de bedrijven in een negatief daglicht.

 

and request

de gemeente om het besluit te herroepen.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Dantumadiel 
Petition desk:
Closing date:
2009-04-23 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
burgers van Dantumadeel 

History

Signatures