U, de petitionaris
Image 2016 07 14

Tegen de “time out”-maatregel in de "Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg”

421 ondertekeningen

Minister Schippers scherpte op 7 juli 2016 het wetsvoorstel verplichte geestelijke gezondheidszorg aan met een time out-procedure. “Verwarde mensen” mogen drie dagen geobserveerd worden. Deze maatregel kan tot willekeurige detentie leiden. Wij verzoeken de minister dit voorstel weer van tafel te halen.

Petitie

Wij

bezorgde burgers

 

constateren

dat dit voorstel belangrijke vrijheden aan mensen ontneemt op basis van hun (vermeende) psychische stoornis. Dit is strijdig met het VN Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap dat vanaf 14 juli 2016 van kracht is in Nederland. Het Landelijk Platform GGZ merkt onder andere op, dat de maatregel tot “willekeurige detentie van niet alleen mensen met een psychische kwetsbaarheid, maar van alle burgers in Nederland” kan leiden.

 

en verzoeken

de minister ruim binnen de kaders van de rechtsstaat te blijven en de voorgestelde verscherping van het wetsvoorstel verplichte ggz - drie dagen time out van tafel te halen in lijn met het VN Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
minister 
Petitieloket:
Einddatum:
13-10-2016 
Petitionaris:
Jessica Marinus 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen