U, de petitionaris

Supermarkten ook open op zondag in Ermelo

1.204 ondertekeningen

UPDATE : de petitie is gesloten!

De supermarkten en Kampeerwereld Hendriks in Ermelo mogen open op zondag, en wel van 12.00 – 18.00 uur. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond 9 maart 2023 voor het voorstel, dat een initiatief was van Progressief Ermelo.

Petitie

Wij

Inwoners van Ermelo

 

constateren dat:

  • De gemeente Ermelo heeft nu in de huidige winkeltijdenverordening een verbod voor openstelling van supermarkten en andere detailhandel op zondag.
  • Inwoners willen ook graag boodschappen kunnen doen in eigen woonplaats
  • Inwoners zijn voorstander voor openstelling van supermarkten op de zondag.

 

en verzoeken

De winkeltijdenverordening na de verkiezingen in 2022 opnieuw als onderwerp serieus besproken gaat worden, En deze zo aan te passen dat supermarkten zelf kunnen beslissen of men open of dicht blijft.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Ermelo 
Petitieloket:
Einddatum:
09-03-2023 
Petitionaris:
Bram vd Brug 
Organisatie:
Burgerinitiatief 'Supermarkten ook open op zondag in Ermelo' 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Supermarkten en Kampeerwereld Hendriks in Ermelo mogen open op zondag

De supermarkten en Kampeerwereld Hendriks in Ermelo mogen open op zondag, en wel van 12.00 – 18.00 uur. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond 9 maart voor het voorstel, dat een initiatief was van Progressief Ermelo.

Geen meerderheid voor nieuw onderzoek In een eerdere vergadering had CDA-raadslid Cor Louwerse aangekondigd met een motie te komen tijdens de raadsvergadering waarin beslist zou worden over het onderwerp.

+Lees meer...

Gisteravond zei hij echter dit niet te doen. Hij kreeg namelijk geen meerderheid voor een nieuw onderzoek. In dat onderzoek zou de vraag centraal moeten staan of het nodig is dat supermarkten in Ermelo op zondag open gaan.

Uitslag al duidelijk Terwijl de uitslag al duidelijk was kregen alle partijen de gelegenheid hun standpunt toe te lichten. Waarbij CDA Ermelo, ChristenUnie Ermelo en SGP Ermelo opnieuw lieten weten tegen de zondagopenstelling van de supermarkten en Kampeerwereld Hendriks te zijn. Hoofdelijke stemming bepaalde echter dat de raadsleden van één-Ermelo, Progressief Ermelo, VVD Ermelo en HEE22 met 11 stemmen in de meerderheid waren.

Zondag 26 maart Volgens Rob Onderweegs die als fractievertegenwoordiger van Progressief Ermelo al het voorwerk deed voor het initiatiefvoorstel, zouden de supermarkten en Kampeerwereld Hendriks 26 maart voor het eerst open mogen gaan op zondag. Het besluit zo licht hij toe, moet eerst nog via de officiële weg worden afgehandeld. Op zijn vroegst zal het officiële besluit 21 maart worden gepubliceerd op de pagina van de officiële bekendmakingen van de gemeente Ermelo.

Onvoorstelbaar Voorheen was de zondagopenstelling onvoorstelbaar in Ermelo. Eén-Ermelo heeft als nieuwe partij echter gezorgd voor een meerderheid van stemmen. De zondagopenstelling is een voorstel van progressief Ermelo. Fractievertegenwoordiger Rob Onderweegs deed vorig jaar onderzoek wat resulteerde in het voorstel voor zondagopenstelling van supermarkten en Kampeerwereld Hendriks van 12.00 – 18.00 uur. Ook deed Onderweegs onderzoek onder de winkeliers. Bovendien voelt Onderweegs zich gesteund door de uitslag van een online-enquete die een groep burgers uit Ermelo hield onder de noemer ‘Supermarkten ook open op zondag in Ermelo’. Deze is ruim 1100 keer ondertekend.

BRON: https://ermelo.nieuws.nl

10-03-2023

De gemeenteraad zal op donderdag 9 maart 2023 stemmen over koopzondag voor supermarkten

Ben jij ook voorstander laat de lokale politiek weten dat jij ook een voorstander bent . onderteken ook de petitie!

Initiatiefvoorstel Progressief Ermelo Zondagopenstelling

Voorstel Supermarkten (SBI-code 47.11) en kampeerwinkels op werklocaties Veldzicht de mogelijkheid te bieden om op zondag open te zijn tussen 12.00 en 18.00 uur. .

18-02-2023

Openstelling winkels op zondag opnieuw aan de orde, initiatiefvoorstel van Progressief Ermelo

do 15 dec,

ERMELO De openstelling van winkels op zondag komt in Ermelo weer aan de orde. Door Rob Onderweegs en Lida Veenstra is namens Progressief Ermelo een initiatiefvoorstel ingediend.

+Lees meer...

Het gaat om de openstelling van supermarkten en kampeerwinkels Veldzicht tussen ’s middags twaalf en zes uur.

Het voorstel is aangeboden aan burgemeester Hans van Daalen. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu een maand de tijd het voorstel van advies te voorzien en daarna op korte termijn op de agenda van de raad te zetten. Onderweegs verwacht dat de totale procedure zeven tot acht weken in beslag neemt. Indien de raad akkoord gaat, zou de openstelling eind februari, begin maart ingaan. REKENING HOUDEN MET KERKGANG

Aanleiding voor het voorstel zijn een enquête en een straatonderzoek dat door Progressief Ermelo is gehouden. In het voorstel wordt tegemoet gekomen aan de wens van 66 procent van de deelnemers aan de euquete rekening te houden met de kerkgang. Uit het straatonderzoek is gebleken dat de deelnemers daaraan vooral voorstander zijn van de openstelling op zondag van supermarkten. SUPERMARKTEN VOORSTANDER

Progressief Ermelo zelf trekt uit het onderzoek de conclusie dat vooral de ondernemers van supermarkten graag op zondag open willen zijn. Dit omdat zij zien dat inwoners van Ermelo gebruik maken van de mogelijkheden op die dag in Harderwijk en Nijkerk hun boodschappen te doen. Aldi heeft aangegeven de zin van het open zijn op zondag eerst te willen onderzoeken. De COOP heeft geen standpunt ingenomen omdat deze supermarkt vertrekt uit Ermelo. Ook kampeerwinkel Hendriks op het bedrijventerrein Veldzicht pleit er al jaren voor op zondag open te mogen zijn. Hij heeft vooral te kampen met vergelijkbare zaken in Nijkerk die zondags wel open mogen zijn.  TEGENSTANDERS IN MINDERHEID

Tot nu toe hebben CDA, ChristenUnie en SGP zich steeds verzet tegen de openstelling op zondag. Gezien de huidige samenstelling van de raad zijn ze met tien tegen elf stemmen in de minderheid. Buiten deze zaken hebben de overige winkeliers aangegeven niet direct te zitten springen om op zondag open te mogen zijn.

Wijnand Kooijmans | ermelosweekblad.nl

https://www.ermelosweekblad.nl/lokaal/politiek/885169/openstelling-winkels-op-zondag-opnieuw-aan-de-orde-initiatiefvo

17-12-2022