U, de petitionaris

Stuur Asfaltfabriek en Mirec de stad Eindhoven uit

137 ondertekeningen

wij, bewoners van Eindhoven en regio, willen grote vervuilers zoals Asfaltfabriek en Mirec de stad uit. Wij maken ons zorgen over onze gezondheid en die van onze kinderen. Vieze bedrijven die regelmatig de normen overschrijden of bedrijfsongevallen zoals brand hebben, horen niet naast inwoners.

Petitie

Wij

bewoners van Eindhoven en regio, willen grote vervuilers zoals Asfaltfabriek en Mirec de stad uit.

 

constateren dat:

  • dat vieze bedrijven die regelmatig de normen overschrijden of bedrijfsongevallen zoals brand hebben, niet naast inwoners in een stad thuis horen.
  • dat burgers recht hebben op schone lucht en een goede gezondheid
  • dat omwonenden zich zorgen maken over hun gezondheid en die van hun kinderen.
  • dat de eerste stap om voor vervuiling tegen te gaan is: niet meer in de stad, niet meer naast burgers, de burger moet gezonde lucht kunnen inademen. Online zijn diverse voorbeelden van experts te vinden hoe vervuiling beter is tegen te gaan.
  • dat het moederbedrijf van Asfaltfabriek Eindhoven vorig jaar 190 miljoen winst maakte, dat hoeft niet ten koste van de gezondheid van anderen te gaan.

 

en verzoeken

dat grote vervuilers zoals Asfaltfabriek en Mirec de stad uitgaan. En ophouden met vervuiling.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Eindhoven 
Petitieloket:
Einddatum:
22.07.2023 
Petitionaris:
Viola van Alphen 
Organisatie:
Groen Bennekel 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Ruiken jullie ook regelmatig de vieze lucht vanuit de Hurk? Heb je deze brief gezien? 4x brand in 1 jaar tijd:

bron

BRANDBRIEF OVERLAST DE HURK Eindhoven, 5 juni 2021

Geachte leden van de gemeenteraad van Eindhoven,

Op vrijdagavond 4 juni 2021 werd de wijk ’t Ven opnieuw opgeschrikt door een brand bij Mirec op industrieterrein de Hurk. Een brand op een bedrijventerrein kan best een keer voorkomen.

+Lees meer...

Maar dit was de vierde brand bij hetzelfde bedrijf in een jaar tijd. Voor de vierde keer trok in meer of mindere mate een walm van rook, stank en wie- weet- wat- voor- giftige stoffen over onze fijne woonwijk ’t Ven. Een wijk die toch al belast wordt door uitstoot van Eindhoven Airport en de nabijgelegen rijksweg A2. De stankoverlast van de asfaltcentrale op de Hurk laten wij maar even buiten beschouwing. Die overlast wordt bijna normaal. Al is dat natuurlijk onzin.

De spanning tussen een industrieterrein met zware industrie en een woonwijk voelen wij voortdurend. En met steeds meer onmacht. Door de vierde brand bij Mirec op de Hurk op vrijdagavond 4 juni knapte er iets bij ons, bewoners van ’t Ven. Wij willen niet wachten op de vijfde, zesde, zevende en weet- ik-veel- hoeveelste brand. Wij kunnen ons ook niet voorstellen dat u deze brief/petitie op de volgende stapel legt in de hoop dat de buurt bij een volgende brand murw is en niet meer reageert. Dat niet meer reageren mogelijk betekent dat het probleem er niet meer is.

U bent volksvertegenwoordiger en vertegenwoordigt ook ons. Wij willen dit niet meer. En wij willen ons niet stuk beuken op een muur van bestuurlijke onwil en onmacht. Zorg ervoor dat u een begin maakt met het oplossen van dit probleem. Vandaag! Niet morgen. Want morgen begint de verslapping op de urgentie van het probleem. De inwoners in ’t Ven zijn nu vastbesloten niet meer los te laten. Er zijn grenzen aan wat acceptabel is. Met deze vierde brand is die grens overschreden.

Agendeer deze brief in de gemeenteraad. Nodig ons uit om in gesprek te gaan. Niet om ons te overtuigen dat het wel goed is zo, maar om te horen dat wat wij meemaken volstrekt onaanvaardbaar is. Dat u dat als u in die omstandigheid zou wonen ook niet zou accepteren. Vanaf nu laten wij niet meer los. Wij zijn het zat en maken ons hele grote zorgen. Een volksvertegenwoordiger zou als uitgangspunt moeten hebben dat zij deze zorgen serieus neemt.

Wij hopen dat u daar vandaag mee begint en horen graag van u.

De bewoners van ‘t Ven

18.04.2023