U, de petitionaris
Astra zeneca

Stuur 90.000 rest-vaccins nu naar Namibië, stop vernietiging reddend vaccin

13.033 ondertekeningen

De immunisatie in Afrika gaat tergend langzaam. Gebrek aan vaccins. Er liggen 90.000 Astra Zeneca rest-vaccins keurig gekoeld opgeslagen bij de GGD'en. Deze vaccins kunnen zo meegenomen worden in een lopende actie in Namibië. Hugo de Jonge laat ze zonder medische argumenten vernietigen.

Petitie

Wij

weigeren ons bij deze misdaad tegen de menselijkheid neer te leggen, willen zinloos sterven stoppen

 

constateren dat:

  • De aanstaande vaccinvernietiging is een historische misdaad tegen de menselijkheid.
  • De Nederlandse wet- en regelgeving zou ondergeschikt moeten zijn aan de internationale verdragen met als belangrijkste de Universele Verklaring van de rechten van de Mens.
  • De vernietiging van veilig bewaarde vaccins is een misdaad die naar de geest van de wet niet goed te praten is, die geen enkele deugdelijke medische onderbouwing heeft.

 

en verzoeken

De ondertekenaars vragen minister Hugo de Jonge per direct de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens toe te passen en per direct de 90.000 veilig gekoeld bewaarde vaccins ter beschikking te stellen aan de nu lopende vaccinatiecampagne in Namibië Zuidelijk Afrika, conform de eerdere zending van 75.000 vaccin vervoer en donatie aan de regering van Namibië zo snel mogelijk te laten regelen.

Het antwoord

75.000 plus 500.000 vaccins

via de petitionaris:

De door u ondertekende petitie voor het  sturen van  90.000  rest-vaccins naar Namibië, een land dat niet op de Covax-lijst staat heeft een grote invloed gehad. Met ruim 13.000 ondertekenaars vroeg u Hugo de Jonge via de Tweede Kamer de vernietiging van reddend vaccin te stoppen en medewerking te verlenen aan het vervoer en de verspreiding van het vaccin.

De petitie heeft een grote impact gehad. Nadat Nederland 75.000 vaccins had geleverd stuurde Duitsland, voormalige kolonisator van Namibië, 500.000 vaccins en werd een extra zending van nog eens 500.000 vaccins in het kader van het Covax-programma toegezegd.

Dit doet niets af aan het onrecht van de ongelijke verdeling van vaccins in de wereld door de met patenten afgeschermde monopolisering van productie en verkoop. De  winsten die gemaakt worden over de rug van door ernstige ziekte bedreigde bevolking zijn enorm.

De zorgvuldig bewaarde vaccins van huisartsen zijn deels herverdeeld naar onder andere vluchtelingenopvang. Duidelijk werd echter dat de stemming rond vaccineren grimmiger werd. Na dreigbrieven, concrete doodsbedreigingen, brandstichting en een kogel door de voordeur van een van de initiatiefnemers van de re-distributie van vaccins is in onderling overleg en in samenspraak met de recherche de hieraan verbonden publieksactie afgeblazen. Er moest worden gekozen voor rust en veiligheid.  De samenwerking met VWS is wel doorgezet en uit de voorraden beschermende middelen is een donatie gedaan van 4 containers met beschermende middelen, die na verandering van de Europese regelgeving plotseling in Nederland niet meer gebruikt mochten worden. Deze succesvolle samenwerking ten behoeve van noodlijdende mensen zal worden voortgezet.

Ik hoop  hiermee U voldoende op de hoogte te hebben gesteld van de invloed van de petitie, de spanning die het mede heeft teweeggebracht en wil u bedanken voor uw deelname.

Walter Schrader Huisarts

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20.03.2023 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Schrader 
Organisatie:
Huisartsenpraktijk Schrader en iedereen die heeft ondertekend 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Gemotiveerde mensen

Graag wil ik de ondertekenaars van de petitie eenmalig benaderen om de petitie tegen de vernietiging van vaccins en andere medicijnen te ondertekenen om deze meeromvattende petitie die we over ongeveer 6 weken gaan aanbieden de desbetreffende commissie van VWS via Tweede Kamerleden. We zullen de organisatie van deze petities www.petitioes.nl hierover benaderen, Hoogachtend en met warme groet Walter Schrader Huisarts en Rampenarts.

02.01.2023

Acties na pensioen, nominatie Leidenaar van het Jaar

OKE beste mensen!

Mijn pensioen is 4 dagen oud. De praktijk als huisarts is overgenomen, duizenden euro’s komen er binnen voor de projecten waaraan ik met veel inzet in de afgelopen jaren hen gewerkt.

+Lees meer...

Zo goed mogelijk wil ik in de komende tijd werken met vele vrijwillige professionals aan onze Leidse bijdrage voor fijnstofbestrijding, voedselbossen en preventieve gezondheidszorg. We moeten ons niet vergissen, het gaat om onze bijdrage aan het redden van onze planeet, Moeder Aarde. Tien detectie apparaten voor fijnstofwaarschuwing liggen klaar om in Leiden te worden opgehangen, de aanleg van het Voedselbos begint over enkele dagen en er is een toezegging van 1 miljoen binnen om deze bijdrage aan klimaatbeheersing langs de hele Limes uit te breiden. Nog geen 6 weken geleden verscheepten we voor bijna 1 miljoen euro 4 containers met beschermende en eveneens in samenwerking met VWS stuurden we 75.000 vaccins naar Namibië. Leidse ondernemers en journalisten erkenden deze activiteiten en belonen die nu met de voordracht als Leidenaar van het jaar, een enorme eer, natuurlijk voor iedereen die aan de bestrijding van COVID en aan de bestrijding van de klimaatcrisis een bijdrage heeft geleverd en zal leveren. De nominatie voor “Leidenaar van het jaar” geeft een tegenwicht aan de brandstichting en de kogel die door de deur van mijn praktijk is geschoten en is een ondersteuning van bewustwording en daadwerkelijke actie voor onze gezondheid en die van de Moeder Aller Moeders, de Planeet Moeder Aarde . Ik sta hier pal achter

07.01.2022

Te triest voor woorden 2

De prijs die gezet is op het neerschieten van mijn collega, die via het initiatief prullenbakvaccin duizenden vaccins een goede bestemming heeft gegeven was een absoluut dieptepunt. Hij is ondergedoken geweest en ik heb politiebescherming gekregen.

+Lees meer...

Een belangrijke morele ondersteuning was de nominatie voor de verkiezing tot Leidenaar van het jaar, een eretitel waarmee maar gezegd is dat er veel mensen afstand nemen van de gekte waarmee de initiatiefnemers van deze actie geconfronteerd zijn.

Dank aan het Leidsch Dagblad en aan de ondernemersvereniging voor dit signaal, voor dit statement . https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20211230_25181993

07.01.2022