You, the petitioner
Img 7956

Straks code zwart op de IC: nooit meer bezuinigen in de zorg

23 signatures

Nederland zit door alle bezuinigingen in de zorg bijna met 2400 IC-bedden in een noodsituatie, daarbij zal de zorg nog verder worden uitgekleed en het is dan de vraag of de kwaliteit ervan nog wel aanvaardbaar is. Nu al maken IC-verzorgers door stress essentiële fouten, waardoor patiënten overlijden.

Petition

We

de bevolking, werknemers in de zorg

 

observe

  • Deze regering, Rutte-3, heeft miljarden bezuinigd op de zorg
  • Als er niet was bezuinigd dan had Nederland er nu in de coronacrisis
    beter voor gestaan.
  • Nu krijgt Nederland tijdens deze wereldwijde crisis daar de rekening voor gepresenteerd: te weinig IC-bedden/beschermend materiaal
  • Artsen komen door code zwart straks op de IC voor zeer moeilijke dilemma's te staan: triage, het kiezen tussen patienten
  • Dit is Nederland onwaardig.

 

and request

nooit meer zo enorm te bezuinigen in de Nederlandse zorg, waardoor in de toekomst voorkomen kan worden dat er onnodig patiënten komen te overlijden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
01-12-2020 
Lead petitioner:
Robert Meijer 
Website:

History

Signatures

Updates

**We zijn bedonderd** UPDATE maandag 20 april 2020

Er was test materiaal genoeg in Nederland dat zegt een van de experts en ook diverse microbiologen delen die mening. Maar door de NL** bureaucratie** is dit niet gebruikt.

+Read more...

Het Min.van Volksgezondheid wil niet reageren. Dit zelfde Ministerie negeerde tevens het aanbod van miljoenen goedgekeurde mondkapjes door Nederlandse ondernemers. Nu vandaag zijn er pas vliegtuigen aangekomen met mondkapjes uit China. Ook blijkt nu door die zelfde bureaucratie dat onderzoekcentra gesloten waren om die testen te maken. Burgers we worden van alle kanten belazerd, bescherm uzelf want Rutte doet dit niet evenals het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM.

20-04-2020

NL negeerde adviezen voor int. aanpak pandemie BRON TROUW 15 april 8 uur

Beste ondertekenaars, bedankt zo ver voor jullie vertrouwen. Maar wanneer we echt een voet tussen de deur van de Tweede Kamer willen zetten zullen we toch naar de 1000 ondertekeningen minstens moeten gaan! Deel/verspreid/Twitter/Facebook deze petitie a.u.b.

+Read more...

Dit kabinet moet nu toch echt ter verantwoording worden geroepen, als je nu dit weer leest, onaanvaardbaar. U kan daar wat aan doen.

BRON Trouw 15 april 8.00 uur:

Tot 3 keer toe kreeg de regering de afgelopen jaren dringende adviezen om internationaal met een plan van aanpak te komen als er een wereldwijde pandemie uitbreekt. Daar werd niets mee gedaan. Er was gewoon geen beleid en door bureaucratie tussen het Min. van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken is dit gewoon in de spreekwoordelijke bureau -la blijven liggen

15-04-2020

Vliegtuig met 6 miljoen mondkapjes en beschermende overalls van NL naar China!

De Nederlandse Overheid heeft op 10 februari 2020 naar de Chinese stad Wuhan ter ondersteuning van de Corona uitbraak een vliegtuig vol mondkapjes( 6 miljoen), medische overalls(100.000) en 10 beademingsmachines gestuurd. Nog geen 2 weken later constateert het RIVM dat er in NL problemen ontstaan met het leveren van medische hulpmiddelen. De officiele verklaring van BZ is dat zij zeggen hierbij gebruikelijk te hebben gehandeld.

BRON journalist Volkskrant.

12-04-2020